Ο Στέλιος Μάινας και η σύζυγος του, Κάτια Σπερελάκη μάς καλούν ξανά στον «Κήπο» τους

Στέλιος Μάινας

Για 2η χρονιά φέτος το καλοκαίρι η επιτυχημένη παράσταση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, περιοδεύει ανά την Ελλάδα.

Ο Στέλιος Μάινας και η σύζυγος τους, Κάτια Σπερελάκη μέσα από την παράσταση «Κήπος» θυμίζουν στους θεατές με τον πιο συγκινητικό τρόπο τη δύναμη της αγάπης. Μετά την πολύ πετυχημένη πορεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το έργο ξεκινάει περιοδεία σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας, δίνοντας στις πόλεις της περιφέρειας το πολιτιστικό στίγμα που μας αξίζει.

Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, για συντροφικότητα, για πλήρη αποδοχή; Μπορούν δύο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλο το πρόσωπο που έψαχναν σε όλη τους τη ζωή;

Τις απαντήσεις δίνουν επί σκηνής σε μια συγκλονιστική ερμηνεία ο Στέλιος Μάινας και η Κάτια Σπερελάκη. Το έργο του Καναδού ηθοποιού και συγγραφέα Bruce Gooch, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά μιλάει για μνήμες και εμπειρίες που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή του καθενός.

Ο «Κήπος» (Tangled Garden) είναι το τελευταίο έργο του Bruce Gooch, σημαντικού ηθοποιού και συγγραφέα με επιτυχίες σε πολυάριθμες παραγωγές σε Η.Π.Α και Καναδά και ιδρυτικού μέλους της Εταιρείας Θεάτρου New Fangled Stages η οποία εδρεύει στο Τορόντο. Το Από Μηχανής Θέατρο σε συνεργασία με την New Fangled Stages παρουσίασε σε παγκόσμια πρεμιέρα τον Κήπο (Tangled Garden).

Ο Μπάρι, βετεράνος του Βιετνάμ και οικοδόμος τώρα στο επάγγελμα, αναρρώνει μετά από εγχείρηση στο γόνατό του όταν ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι του η Λουίζ. Καθώς πρέπει, άψογη επαγγελματίας και με ποιητικές ανησυχίες, έχει προσληφθεί από τον ανιψιό της πρώην γυναίκας του Μπάρι για να τον φροντίζει. Ο άξεστος χαρακτήρας του την τρέπει σε άτακτη φυγή όμως η συνέχεια τούτης της γνωριμίας κάθε άλλο παρά αναμενόμενη αποδεικνύεται. Ο Μπάρι δείχνει αποφασισμένος να γίνει καλύτερος άνθρωπος ενώ η Λουίζ, στο πρόσωπο του, θα αναζητήσει απεγνωσμένα τη βοήθεια.

Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται σε μια προσπάθεια να γεφυρώσουν δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους και να βρουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τη σωτηρία. Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουν είναι μεγάλη.

Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Κάτια Σπερελάκη

Κείμενο: Bruce Gooch

Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Σκηνικά-Κοστούμια: Λήδα Σπερελάκη- Αγγελική Αθανασιάδου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου

B΄ Βοηθός Σκηνοθέτη:Xρήστος Καρανικόλας

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Επιμέλεια Κίνησης και Χορογραφίες: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Ακολουθει το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας:

ΤΡΙΤΗ 13  ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΚΙΛΚΙΣ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΡΙΔΑΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΣΗΤΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΡΟΔΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΙΓΙΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΡΙΠΟΛΗ

ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΚΡΑΝΙΔΙ

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΛΕΥΚΑΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΙΘΑΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΑΙΓΙΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΑΤΡΑ

ΤΡΙΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΣΕΡΡΕΣ

ΤΡΙΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΟΖΑΝΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΧΑΙΔΑΡΙ