Ο Σταμάτης Μαλέλης σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση: «Ήμουν τελειωμένος»

Σταμάτης Μαλέλης

"Έκανα μια ζωή πολύ δύσκολη. Είχα παραμελήσει πολύ τον εαυτό μου, τον είχα φτάσει στα όρια του θανάτου", εξομολογείται ο Σταμάτης Μαλέλης.

Ο Σταμάτης Μαλέλης μίλησε για όλα στην εκπομπή Πάμε Δανάη και τον Άρη Καβατζίκη. Η στιγμή που βρέθηκε κοντά στον θάνατο, η κατάθλιψη, το αλκοόλ, ο θάνατος που τον σημάδεψε…

«Δεν κινδύνευσα απλώς, έφυγα και ήρθα. Είχα συνεχείς ανακοπές. Ήμουν σπίτι και ήταν ξημερώματα όταν έπαθα το έμφραγμα. Ευτυχώς ήρθε πάρα πολύ γρήγορα το ασθενοφόρο, πήγα στο νοσοκομείο, έγιναν οι πρώτες προσπάθειες, έπεσα σε βαθύ κώμα, σχεδόν έφυγα. Δεν θα υπήρχα σήμερα εάν δεν έδινε έναν απίστευτο αγώνα για να με σώσει με προσωπική ευθύνη και ρίσκο ο Γιώργος Αποστολόπουλος του Ιατρικού Κέντρου», λέει ο Σταμάτης Μαλέλης και περιγράφει:

«Μετά από μερικές εβδομάδες ξύπνησα χωρίς να μπορώ να κουνήσω ούτε τα δάχτυλά μου. Νομίζω ήμουν τελειωμένος, δεν πίστευε κανείς ότι θα τα καταφέρω να βγω από το νοσοκομείο. Όταν σηκώνεσαι και γαντζώνεσαι από το παράθυρο και βλέπεις τον κόσμο έξω, καταλαβαίνεις το συγκλονιστικό νόημα της ζωής. Ένιωθα αυτό το κύμα αγάπης που υπήρχε.

Ήταν συγκλονιστική η στιγμή όταν με ξύπνησαν. Ήταν η κόρη μου απέναντι και άκουσα μια φωνή να λέει «Την γνωρίζεις; Αν την γνωρίζεις κλείσε τα μάτια σου». Γνώρισα την κόρη μου βεβαίως, έκλεισα τα μάτια μου και τότε άκουσα πανηγυρισμούς».

Για την κατάθλιψη και το αλκοόλ, ο Σταμάτης Μαλέλης εξομολογείται: «Η κατάθλιψη ήταν μια δεκαετία, ένα πολύ άσχημο κομμάτι της ζωής μου, ίσως το χειρότερο. Ήμουν ένα άτομο με ειδικές ανάγκες. Ήμουν κλεισμένος σε ένα δωμάτιο, είτε στο σπίτι μου είτε στο γραφείο, δεν είχα ζωή καθόλου και το τεράστιο λάθος μου ήταν ότι δεν πήγαινα σε έναν ειδικό. Δεν ήθελα να παραδεχτώ ότι εγώ, ο στρατηγός των ειδήσεων, φοβόμουν να βγω στον δρόμο.

Το αλκοόλ μασκαρεύει την κατάσταση. Κι εγώ είχα καταφύγει τότε στο αλκοόλ. Έκανα μια ζωή πολύ δύσκολη. Είχα παραμελήσει πολύ τον εαυτό μου, τον είχα φτάσει στα όρια του θανάτου».

«Η μητέρα μου από τη μέρα που έφυγε ο πατέρας μου από την ζωή, δεν ξαναπερπάτησε, σαν να αρνήθηκε τη ζωή. Εγώ ήμουν ξημερώματα στο Mega και μετρούσαμε αντίστροφα για να ξαναβγεί στον αέρα, χτύπησε το τηλέφωνό μου εκείνη τη στιγμή που ένιωθα χαρά και περηφάνια για να μου πουν στο τηλέφωνο ότι πέθανε η μητέρα μου. Ακριβώς την ίδια στιγμή, 17 Φεβρουαρίου. Ήταν κάτι συγκλονιστικό το οποίο με έχει σημαδέψει», λέει χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Μαλέλης.