Ο Πάνος Καλίδης δεν έχει λόγο να τελειώσει το σχολείο και η Λεάννα Μάρκογλου έχει ίδια άποψη περί ομοφυλοφιλίας

Πάνος Καλίδης

"Έχω να κερδίσω κάτι; Τι να κερδίσω"; - "Θα τον στηρίξω γιατί είναι και τα δικά μου πιστεύω έτσι".

Ο Πάνος Καλίδης θεωρεί ότι δεν έχει κανένα λόγο να τελειώσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο, καθώς δεν έχει να… κερδίσει κάτι. Σωστά, τι να κερδίσει κανείς από το σχολείο; Παράλληλα, η σύντροφός του, Λεάννα Μάρκογλου, τον στηρίζει απόλυτα στις απόψεις του περί ομοφυλοφιλίας. Τα όσα είπαν και οι δύο είναι… ξεχωριστά… το λιγότερο!

«Δεν είμαι αμόρφωτος, είμαι αγράμματος. Έχω πάει δημοτικό μόνο. Δεν υπάρχει λόγος να τελειώσω τώρα το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Έχω να κερδίσω κάτι; Τι να κερδίσω; Εγώ απαιτείται να μπορώ να μιλήσω στην ψυχή του ανθρώπου, του ακροατή. Σε αυτό νομίζω πρέπει να δουλέψω. Να ασχοληθώ με τη φωνή μου πρέπει, και όχι με τα σχολεία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καλίδης.

Η Λεάννα Μάρκογλου τόνισε, ρητά, στη συνέχεια: «Εννοείται και θα τον υποστηρίξω! Αν δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και η άποψή μου ίδια. Θα τον στηρίξω γιατί είναι και τα δικά μου πιστεύω έτσι».

Κρίμα αυτές οι απόψεις να περιορίζονται σε 300 τ.μ. σπίτι, αν και όταν τις βγάζεις έξω να πάρουν αέρα, μπορεί να δεχτείς και μια κριτική που να μη σου αρέσει…

Ας θυμηθούμε τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Πάνος Καλίδης στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού…

Μεγαλώνεις διαφορετικά τις κόρες σου απ’ ότι το γιο σου; Βέβαια. Με το γιόκα μου θα βάλω να δούμε ένα ωραίο σέξι βίντεο κλιπ, όμορφα κορίτσια που θα κουνάνε τον ποπό τους, ενώ στα κορίτσια μου δεν θα τους βάλω να δουν ένα αγόρι κι ένα κορίτσι να φιλιούνται και να με ρωτάνε: «Τι κάνουν αυτοί οι δύο εκεί μπαμπά;». Δεν θέλω καν να το σκέφτομαι.

Την ομοφυλοφιλία την έχεις σκεφτεί; Μακριά από μας. Την έχω σκεφτεί, ναι.

Εννοείς μακριά από τα παιδιά σου; Μακριά από οποιονδήποτε είναι γύρω μου.

Είσαι κατά των ομοφυλόφιλων; Είμαι κατά της ομοφυλοφιλίας, όχι κατά των ομοφυλόφιλων. Έχω φίλους ομοφυλόφιλους, αλλά δεν υποστηρίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό και καλό, γιατί όλα εξελίσσονται στη ζωή μας…

Για τους ομοφυλόφιλους πλέον υπάρχουν οι γάμοι, το σύμφωνο συμβίωσης, μεγαλώνουν παιδιά τα οποία κάνουν ή υιοθετούν. Δημιουργούν οικογένειες. Ακριβώς, εκεί θέλω να καταλήξω, αν εξελιχθεί η ομοφυλοφιλία, που θα καταλήξει, σε κάτι καλό; Όταν ένας ομοφυλόφιλος υιοθετήσει ένα παιδί και το μεγαλώσει ως πατέρας, αυτό είναι καλό. Αν ένας ομοφυλόφιλος, εξωτερικά άντρας, το μεγαλώσει σαν μητέρα, το παιδί όταν καταλάβει πολύ γρήγορα τι γίνεται, μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα. Ειδικοί είναι οι ψυχολόγοι σε αυτό. Δεν είναι το φυσιολογικό αυτό. Δικαίωμα να μεγαλώσουν ένα παιδί έχουν όλοι, αλλά δεν είναι το ίδιο να μεγαλώνεις ένα παιδί κι ένα ζώο.