Ο Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος προτείνει 2 homemade cocktails για να υποδεχτούμε το 2021

Μένουμε ασφαλείς και φέρνουμε κοσμοπολίτικο αέρα στο σαλόνι μας για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά!

Σε αυτό το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς έχουμε 2020 + 1 λόγους να χαρούμε για το τέλος μιας δύσκολης χρονιάς και το ξεκίνημα μιας νέας, που όλοι ελπίζουμε ότι θα μας φέρει κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα και στις αγαπημένες μας συνήθειες που τόσο στερηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα. Σε αυτούς τους λόγους προσθέστε ακόμα δύο…

Ένας από τους καλύτερους bartender της πόλης, ο Παναγιώτης Παπαβραμόπουλος, ετοιμάζει για μας τα cosktails της νέας χρονιάς. Δύο homemade αλλά festive cocktails που όλοι μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε και να εντυπωσιάσουμε τους δικούς μας στο οικογενειακό πρωτοχρονιάτικο δείπνο, φέρνοντας κοσμοπολίτικο αέρα στο σαλόνι μας και κυρίως… καλοτυχία!

Αυτές είναι οι δύο συνταγές που ο Παναγιώτης μοιράστηκε μαζί μας…

RED CARPET

Για καλή τύχη…σπάμε το ρόδι! Πολύτιμοι καρποί Περσίας, »ησυχάζουν» σε παλαιωμένο κόκκινο κρασί! Συνδυασμός ροδιού και γλυκού κόκκινου κρασιού δημιουργούν ένα γιορτινό cocktail με ιδιαίτερο »σώμα» και γεύση…

(Porto Wine, Pomegranate Juice, Sugar syrup, Lemon juice)

Σε ένα shaker προσθέτουμε  50 ml Porto Wine, 40 ml χυμό ρόδι, 25 ml σιρόπι ζάχαρης, 15ml στυμμένο λεμόνι και πάγο. Ανακινούμε δυνατά για 10-15 δευτερόλεπτα και κατόπιν αδειάζουμε σε ένα ποτήρι με λίγο πάγο.

(Αν το cocktail βγει λίγο αφρισμένο από το shaker, μην ανησυχήσετε, είναι φυσική διαδικασία όταν ανακινείται το ρόδι.)

SPARKLING EVE

Χειμωνιάτικα υλικά, παντρεύονται με φίνο αφρώδη οίνο και δημιουργούν ένα εύκολο αλλά πολύ γευστικό Champagne Cocktail, για τις γιορτινές μέρες.

(Amaretto, Mandarin juice, Prosecco Wine or Champagne)

Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας προσθέτουμε 40 ml χυμό μανταρίνι, 10 ml Amaretto και γεμίζουμε μέχρι πάνω (περίπου 90 ml), με αφρώδη οίνο.