Ο Νίκος Ψαρράς και η επεισοδιακή γνωριμία με την Μέριλ Στριπ – «Την πήρα σβάρνα»

Νίκος Ψαρράς

"Με μία τόσο σπουδαία καλλιτέχνιδα σού βγαίνουν όλα τα κλισέ" παραδέχθηκε ο Νίκος Ψαρράς.

Ο Νίκος Ψαρράς βρέθηκε καλεσμένος του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαςν σε είδον» της ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε για την γνωριμία που είχε στο πρόσφατο παρελθόν με την Μέριλ Στριπ.

Ειδικότερα, ο Νίκος Ψαρράς εξομολογήθηκε πως «πήγα για έναν χρόνο να ξανασπουδάσω στη Νέα Υόρκη, ήμουν σε τρεις σχολές και πριν επιστρέψω πίσω με έστειλαν σε μια οντισιόν. Ένας ατζέντης ο οποίος ήθελε exotic actors και τον έκλεισα τον ρόλο! Έψαχναν για έναν Ιταλό και όλα αυτά έγιναν πριν από την πτώση των Διδύμων Πύργων».

«Την πρώτη χρονιά που ήμουν στη σχολή είχα δασκάλα την Ούτα Χάγκεν, η οποία και έγινε 80 ετών εκείνη την χρονιά. Έκανε μία πολύ μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση ενώ έπαιζε στο «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» και πήγαμε όλοι μαζί από το μάθημα να την παρακολουθήσουμε. Στο διάλειμμα που ήμουν με τους συμμαθητές μου και έτσι όπως χτύπησε το δεύτερο κουδούνι, γύριζα και πήρα σβάρνα μια κυρία. Άνοιξε η τσάντα της, έπεσαν όλα, της λέω «συγγνώμη, να σας βοηθήσω» και ήταν η Μέριλ Στρίπ».

«Όταν βλέπεις ένα τέτοιο πρόσωπο μπροστά σου, μία τόσο σπουδαία καλλιτέχνιδα, σου βγαίνουν όλα τα κλισέ. «Ωχ Θεέ μου, είστε υπέροχη! Είστε σπουδαία». Όλα τα κλισέ. Ζήτησε τη βοήθεια μου, με ρώτησε από που είμαι, με ρώτησε αν έχω παίξει στην Επίδαυρο και μου έβαλε το χέρι στο κεφάλι και το διάφραγμα για να δει την αναπνοή μου.»Πως μιλάτε, πως παίζετε στην Επίδαυρο και δεν κλείνει η φωνή;» με ρώτησε και εκεί που της έδειχα, φώναξε και τον Πολ Νιούμαν για να μας γνωρίσει» συμπλήρωσε, επίσης, ο Νίκος Ψαρράς στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης