Ο Νίκος Πορτοκάλογλου υποδέχεται την Γλυκερία και τα Κίτρινα Ποδήλατα στο «Μουσικό κουτί»

Μουσικό κουτί

Όσα θα δούμε απόψε στο "Μουσικό κουτί" της ΕΡΤ.

Και Σαββόπουλο και Μαχαιρίτσα και Φατμέ και αμανέδες και αγαπημένα λαϊκά και πολλές ακόμη εκπλήξεις περιλαμβάνει το «Μουσικό κουτί» με τον Νίκο Πορτοκαλόγλου και τη Ρένα Μόρφη και καλεσμένους τη Γλυκερία και τα Κίτρινα Ποδήλατα, ή αλλιώς τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο Παντελιά, που θα μεταδώσει η ΕΡΤ1, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, στις 22:00.

Αρχή με τη Γλυκερία και την επιτυχία «Μέχρι να βρούμε ουρανό», που ερμηνεύει μοναδικά, με δύναμη ψυχής, συνοδεία βιολιού η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια.

Συνέχεια με ακούσματα πιο ροκ. «Μην μ΄αγγίζεις» τραγουδά ο Γιώργος Παντελιάς. Ο αδελφός του, Αλέξανδρος, τον «ακολουθεί» με την ηλεκτρική του κιθάρα και το θερμόμετρο ανεβαίνει.

Τη μεγάλη επιτυχία «Ρίσκο» την έχουμε τραγουδήσει όλοι. Τώρα αποκτά νέο ύφος. Στα μικρόφωνα οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιώργος Παντελιάς, Ρένα Μόρφη και, βέβαια, η ανεπανάληπτη Γλυκερία, που δίνει στο τραγούδι στοιχεία αμανέ.

Και το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ. Το Jukebox γράφει… ιστορία για άλλη μια φορά στις διασκευές τραγουδιών! Η Γλυκερία ερμηνεύει Μάλαμα «Άσε τα ψέματα», παραδοσιακά «Τα παιδιά της γειτονιάς σου» και «Μήλο μου κόκκινο», Μαχαιρίτσα «Και τι ζητάω», Φατμέ «Ρίσκο», ενώ τα Κίτρινα Ποδήλατα τολμούν… να τραγουδήσουν Διονυσίου «Ταπήρες όλα και έφυγες»,Τζορντανέλλι «Το κορίτσι του φίλου μου», The Olympians «Το σχολείο», αλλά και Cure!