Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ – «Παράξενος χειμώνας, παράξενη εποχή»

Νίκος Πορτοκάλογλου

Όσα είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην έναρξη της νέας εβδομαδιαίας του εκπομπής.

Το «Μουσικό κουτί» και ο Νίκος Πορτοκάλογλου έκαναν πρεμιέρα, επιτέλους, το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΤ. Πλάι στον αγαπημένο μουσικοσυνθέτη βρίσκεται σε αυτό το νέο, πρωτότυπο τηλεοπτικό εγχείρημα η ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη.

Στην έναρξη της εκπομπής, ωστόσο, ο Νίκος Πορτοκάλογλου θέλησε να δώσει ένα ιδιαίτερο μήνυμα στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από το ομώνυμο κομμάτι «Μουσικό κουτί», το οποίο παρουσίασε για πρώτη φορά στον αέρα της εκπομπής, και μιλάει μεταξύ άλλων για έναν παράξενο χειμώνα και μια παράξενη εποχή!

Αμέσως μετά την τελευταία νότα του κομματιού, ο Νίκος Πορτοκάλογλου καλησπέρισε τους τηλεθατές και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Καλώς ήρθατε λοιπόν στην πρεμιέρα μας. Καλώς ήρθατε στο Μουσικό Κουτί μας. Πρώτα από όλα οι συστάσεις… Είμαι ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Το Μουσικό Κουτί είναι αυτό το μαγικό πραγματάκι που για μένα ήταν το πρώτο Youtube της παιδικής μου ηλικίας. Αλλά είναι και όλο αυτό! Είναι το σπίτι μας όπου υποδεχόμαστε τους φίλους μας για να παίξουμε. Τώρα που είμαστε μεγάλα παιδιά. Θέλουμε να ακούσουμε τις ιστορίες των καλεσμένων μας, θέλουμε να ακούσουμε και να θυμηθούμε τα πιο καλά τους τραγούδια και να μάθουμε τα αγαπημένα τους. Εκείνα που τους μεγάλωσαν και τους έκαναν αυτούς που είναι σήμερα».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιδέα της εβδομαδιαίας εκπομπής «Μουσικό κουτί» δεν ακολουθεί κάποιο ξένο φορμάτ, αλλά στηρίζεται στη μουσική παράσταση Juke box του Νίκου Πορτοκάλογλου και έχει ως βασικό μότο «Η μουσική ενώνει», καθώς διαφορετικοί καλεσμένοι τραγουδιστές ή τραγουδοποιοί θα συναντιούνται κάθε φορά στο στούντιο και, μέσα από απρόσμενες ερωτήσεις – έκπληξη και μουσικά παιχνίδια, θα αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες στιγμές της ζωής και της επαγγελματικής πορείας τους ερμηνεύοντας και τραγούδια που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί.