Ο Μιχάλης Ζαμπίδης αποκαλύπτει για το περιβόητο σκηνικό με τον Γιουρκάν Όζκαν

Μιχάλης Ζαμπίδης

«Ήταν sold out. Έξι χιλιάδες Τούρκοι από τη μία, έξι χιλιάδες Έλληνες από την άλλη», λέει ο Μιχάλης Ζαμπίδης.

Συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day και την Όλγα Λαφαζάνη έδωσε ο Μιχάλης Ζαμπίδης. Ο σπουδαίος αθλητής μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το επικό σκηνικό με τον Τούρκο Γιουρκάν Όζκαν, τον οποίο μετά έριξε νοκ άουτ.

«Ασχολούμαι με τον αθλητισμό από τα 5,5 μου χρόνια. Στα 16 μου έπαιζα με 30ρηδες και 10 κιλά βαρύτερους από μένα. Έχω αλλάξει αρκετούς προπονητές στην πορεία μου. Υπήρχαν πολλοί που με έριξε ενεργειακά», είπε αρχικά ο Μιχάλης Ζαμπίδης.

Για το σκηνικό με τον Τούρκο Γιουρκάν Όζκαν: «Ήμασταν… Δαβίδ και Γολιάθ, ήταν 12 κιλά βαρύτερος, τεράστιος. Ήταν η πρώτη μέρα που με είδε και προφανώς ήθελε να μου σπάσει την ψυχολογία. Του είπα πως ότι είναι να πούμε, θα το πούμε στο ρινγκ. Πριν τον αγώνα έτρεμα σαν το ψάρι. Ήταν sold out. Έξι χιλιάδες Τούρκοι από τη μία, έξι χιλιάδες Έλληνες από την άλλη.

Στον 12ο γύρο, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Όζκαν έπεσε νοκ άουτ από τον πιο ελαφρύ παίκτη που είχε παίξει ποτέ. Όταν βγήκα στο στάδιο είπα ότι και σφαίρα να δεχτώ, πρώτα θα κερδίσω και μετά θα πέσω Ήταν μόνο νίκη, δεν υπήρχε τίποτα άλλο για μένα. Μετά από αυτό το παιχνίδι κατάλαβαν οι Έλληνες πως εκπροσωπώ τη χώρα μου στο εξωτερικό».