Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης επιστρέφει με τον «Οδηγό καλής ζωής»

Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαΐου, στις 09:00 στον Alpha.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν ότι αισθάνονται κουρασμένοι. Στην εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 09 Μαΐου στις 09:00, ειδικοί επιστήμονες μιλούν για την ψυχολογική και τη σωματική κόπωση.

Εξηγούν γιατί μπορεί να αισθανόμαστε συνεχώς κουρασμένοι χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος, υπογραμμίζουν το πόσο εύκολο είναι να φθάσουμε στην υπερκόπωση χωρίς να το καταλάβουμε, ενώ αναφέρονται στις λύσεις αυτών των προβλημάτων.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι μια νέα κοπέλα, που έχει πάθει, δύο φορές , υπερκόπωση.

Στην ενότητα της ψυχολογίας εξετάζουμε γιατί ένα παιδί έχει χαμηλή επίδοση στο σχολείο – κάτι που λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί ότι σχετίζεται μόνο με μαθησιακές δυσκολίες. Και στην ενότητα της διατροφής πληροφορούμαστε ποια υγιεινά τρόφιμα έχουν αρκετές θερμίδες και για αυτό τον λόγο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα που τα καταναλώνουμε.

Η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, την Κυριακή 10 Μαΐου στις 09:00, ασχολείται με τον θόρυβο και τις μικρές και μεγάλες πηγές θορύβου που επηρεάζουν την ακοή μας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο θόρυβος είναι ο δεύτερος περιβαλλοντικός κίνδυνος για την υγεία μας, ενώ αρκεί έστω και μια φορά έκθεση στα 140 ντεσιμπέλ για να χάσουμε την ακοή μας.

Καλεσμένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η τραγουδίστρια Χριστίνα Κολέτσα, που λόγω επαγγέλματος εκτίθεται σχεδόν καθημερινά σε υψηλά επίπεδα θορύβου.

Επίσης, στην εκπομπή μαθαίνουμε γιατί έχουμε τρέμουλο, πώς μια συγκεκριμένη μορφή πιλάτες βοηθά τη σεξουαλική ζωή των γυναικών, ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες για τα φυτά μας τώρα που ανοίγει ο καιρός αλλά και πώς η κηπουρική ως ενασχόληση μπορεί να μας ηρεμήσει.