Ο Ματ Ντέιμον μιλάει για όλα στον Γιώργο Σατσίδη

Αποκλειστική συνέντευξη του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού Ματ Ντέιμον, φιλοξενεί αυτή την Κυριακή 4/9 στις 20.30 (OTE CINEMA 1HD) η εκπομπή Buzz του ΟΤΕ TV.

Ο Γιώργος Σατσίδης ταξίδεψε στο Λας Βέγκας και συνάντησε τον 45χρονο ηθοποιό με αφορμή τη νέα του ταινία, Jason Bourne, όπου επιστρέφει στον εμβληματικό ρόλο, έχοντας δίπλα του την Αλίσια Βικάντερ, τον Τόμι Λι Τζόουνς και τον Βίνσεντ Κασέλ.

Μιλώντας για τα γυρίσματα της ταινίας, η οποία ξεκινά σήμερα να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες, και ειδικά για τις σκηνές στα σύνορα της Ελλάδας και την πλατεία Συντάγματος (που γυρίστηκαν στην Τενερίφη), ο ηθοποιός τόνισε πόσο σημαντικό είναι ο κόσμος να καταλάβει τι συμβαίνει στα σύνορα της χώρας μας και τις πραγματικές διαστάσεις της μεταναστευτικής κρίσης που βιώνει όλη η Ευρώπη.

«Όταν μου είπε ο σκηνοθέτης (Πολ Γκρίνγκρας) ότι οι πρώτες μας σκηνές θα διαδραματίζονταν στην Αθήνα, εν μέσω διαδηλώσεων, το θεώρησα πολύ καλή ιδέα. Εκεί πρέπει να βρίσκεται ο Μπορν είπα!», δήλωσε ο Ντέιμον, ενώ για τα αντίστοιχα γυρίσματα είπε: «Γυρίσαμε τις σκηνές στην Τενερίφη, σε μία πλατεία, που ενώ δεξιά και αριστερά είχε κτήρια σαν αυτά της πλατείας Συντάγματος, οδηγούσε σε παραλία οπότε χρειάστηκε να επέμβουμε ψηφιακά. Ο λόγος που δεν γυρίσαμε τις σκηνές αυτές στην Αθήνα είναι ότι θα έπρεπε να κλείσει το Σύνταγμα για πολύ καιρό και κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο».

Μιλώντας δε για την Ελλάδα: «Θα ήθελα πολύ να ξαναέρθω στην Ελλάδα… Είχαμε πάει στην Μύκονο για τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας Μπορν και είχαμε περάσει φανταστικά! Με την πρώτη ευκαιρία θα έλθω».

Για τις ανάγκες του ρόλου του, ως Τζέισον Μπορν, ο Ματ Ντέιμον έκανε πολεμικές τέχνες και δύο φορές προπόνηση την ημέρα, ενώ ακολούθησε πολύ αυστηρή διατροφή.