Ο Μάριος Ιορδάνου συναντά την αγαπημένη του, Σοφία στο «μυαλό του Φραντς Κάφκα»

Μάριος Ιορδάνου

Η ανατρεπτική μαύρη κωμωδία συνεχίζεται στο θέατρο Altera Pars.

Μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα, η νέα δουλειά με την υπογραφή του Μάριου Ιορδάνου και της Σοφίας Καζαντζιάν πήρε παράταση και θα παρουσιάζεται μέχρι τις 8 Μαρτίου στο θέατρο Altera Pars στον Κεραμεικό. Γέλιο και συγκίνηση μαζί και ερμηνείες που ακροβατούν μεταξύ λογικού και παράλογου ταξιδεύοντας το θεατή στον ατμοσφαιρικό κόσμο του ιδιοφυούς συγγραφέα, Φραντς Κάφκα.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης, «Στο μυαλό του Φραντς Κάφκα» υπογράφει η βραβευμένη από την Unesco Σοφία Καζαντζιάν, η οποία έχοντας παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία δουλειά της για τον Τσέχο συγγραφέα τον περασμένο Ιανουάριο στη γενέτειρά του, την Πράγα, δημιουργεί την πιο καφκική κωμωδία που έγινε ποτέ!

Ο Κάφκα διάβαζε τα έργα του ως κωμωδίες. Εσύ; Για πρώτη φορά, ζωντανεύουν επί σκηνής 16 πρόσωπα από το σύνολο του έργου του (Δίκη, Πύργος, Μεταμόρφωση, Στη Σωφρονιστική Αποικία, Καλλιτέχνης της πείνας, Γράμμα στον Πατέρα, Γράμματα στη Μιλένα κ.α.) αλλά και στιγμές από τη ζωή του, οι οποίες δεν έχουν έρθει ποτέ στο καλλιτεχνικό προσκήνιο.

Η παράσταση που τελεί υπό την αιγίδα του Τσέχικου Κέντρου Πολιτισμού “Αθήνα”, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραλόγου, το οποίο διοργανώνουν και επιμελούνται καλλιτεχνικά η Σοφία Καζαντζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου.

Ο Μάριος Ιορδάνου και η Σοφία Καζαντζιάν, έχοντας διαγράψει μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία με τις θεατρικές τους παραστάσεις στο εξωτερικό (Παρίσι, Βερολίνο, Μόναχο, Ζυρίχη, Μόσχα, Λονδίνο, Δουβλίνο, Πράγα κ.α.) και έχοντας βραβευτεί από την Unesco για τη διεθνή ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, δημιουργούν μία μοναδική παράσταση για έναν από τους σημαντικότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα.

Ηθοποιοί: Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Πάνος Βουτσινάς, Βαλεντίνο Βαλάσης, Ακριβή Μαλισσόβα, Στυλιάνα Περατικού

Σκηνοθεσία, Θεατρική διασκευή, Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν

Μουσική επιμέλεια, Σχεδιασμός φωτισμού: Μάριος Ιορδάνου
Σκηνογραφία, Ενδυματολογία: Βαλεντίνο Βαλάσης
Ηχοληψία: Χριστόφορος Τσακιρόπουλος
Φωτογραφία: Κατερίνα Σβορώνου
Σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μελπομένη Φιλίππου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Σάββατο και Κυριακή στις 18:00

Θέατρο Altera Pars,
Μ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός