Ο Κώστας Βουτσάς μέσα από τις αφηγήσεις της οικογένειας και των συνεργατών του

Κώστας Βουτσάς

«Ο Κώστας Βουτσάς ήταν τόσο πληθωρικός και σπουδαίος άνθρωπος».

Έχουν περάσει περίπου 2,5 χρόνια από τη μέρα που ο Κώστας Βουτσάς έκλεισε για πάντα τα μάτια του, σκορπίζοντας θλίψη σε όλο το πανελλήνιο. Σήμερα, η Σάντρα Βουτσά, η Αλίκη Κατσαβού αλλά και η Ελένη Φιλίνη μίλησαν στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τις όμορφες αναμνήσεις τους με τον αγαπημένο ηθοποιό.

«Μου έλεγε “είχα έναν στόχο, γύρω μου υπήρχαν τσακωμοί κι εγώ προσπερνούσα και πήγαινα στον στόχο μου ενώ κάποιοι ήταν ακόμα πίσω και τσακώνονταν”. Του άρεσε να βγαίνει με τους φίλους του, να τρώει, να κολυμπάει. Του άρεσε η ζωή πάρα πολύ. Όταν είδε δικό του θίασο, πληρωνόντουσαν όλοι και κρατούσε ότι έμενε.

Ήμασταν σε ένα νυχτερινό κέντρο, ο πατέρας μου ήταν γύρω στα 70, είχε έρθει μια παρέα με 20χρονες και μόλις τον είδαν τρελάθηκαν. Θυμάμαι ότι μου είχε κλέψει το μηχανάκι που μου είχε αγοράσει γιατί με είχε δει που έκανα τρέλες. Πιστεύω ότι ο πατέρας μου έζησε τη ζωή του και πέρασε πραγματικά πολύ καλά», είπε η Σάντρα Βουτσά.

Η Αλίκη Κατσαβού είπε από την πλευρά της: «Του άρεσε να πηγαίνουμε στο θέατρο, αλλά ζήλευε επειδή προτιμούσε να είναι πάνω στη σκηνή. Έπρεπε να γυρίσει μια σκηνή στη θάλασσα τέλη Οκτώβρη. Είχε καταναλώσει αλκοόλ για να ζεσταθεί και κάποια στιγμή ζαλίστηκε. Είχαμε σταματήσει σε ένα φανάρι και όταν μια κυρία αντιλήφθηκε ότι στο αυτοκίνητο ήταν ο Κώστας, σκόνταψε. Θα ήθελα ο Φοίβος να πάρει η τσαχπινιά και το δυνατό μυαλό του».

Η Ελένη Φιλίνη ανέφερε: «Ο Κώστας χαιρόταν όταν γελούσαν και οι συνάδελφοί του, όχι μόνο ο κόσμος. Λάτρευε πολύ ένα συγκεκριμένο ζευγάρι γυαλιά. Το Πάσχα που κάναμε μαζί στη Σαρωνίδα θα μου μείνει αξέχαστο. Αισθάνεσαι ότι είναι πάντα εδώ. Ήταν τόσο πληθωρικός και σπουδαίος άνθρωπος».