Ο Κώστας Τσουρός για τις κρίσεις πανικού – «Είχε να κάνει με την παιδική μου ηλικία και τον πατέρα μου»

Κώστας Τσουρός

"Όλο αυτό λύθηκε όταν κάθισα απέναντι στον πατέρα μου και του είπα ξεκάθαρα αυτά που ένιωθα. Σοκαρίστηκε, δεν είχε καταλάβει" δήλωσε ο Κώστας Τσουρός.

Ο Κώστας Τσουρός φιλοξενήθηκε στο Πρωινό κι αναφέρθηκε στις κρίσεις πανικού, που τον είχαν ταλαιπωρήσει για ένα μεγάλο διάστημα αλλά και για τις σχέσεις, που διατηρεί πλέον με τον πατέρα του.

«Έκανα θεραπεία για τις κρίσεις πανικού. Οι τρεις ήταν πολύ χοντρές περιπτώσεις.  Στην πιο σοβαρή ήμουν στο κρεβάτι και δεν μπορούσα να σηκωθώ. Το μυαλό μου τραγουδούσε τότε. Ήταν Δεκαπενταύγουστος κι ήμουν στον στρατό τότε. Η μητέρα μου με παρότρυνε να πάω σε ψυχίατρο γιατί είχε ανησυχήσει κι αν δεν πήγαινα, δεν θα μπορούσα να συνέλθω. Έκανα ψυχοθεραπεία για τέσσερα χρόνια και χάπια για δύο χρόνια και μετά σταδιακά άρχισα να τα κόβω.

Εξαρτάται και πόσο συνεπής είσαι για να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Αυτό σε χτυπά, όταν είσαι ήρεμος γιατί το έχεις μέσα σου. Πλέον ξέρω πως να το αντιμετωπίσω, όταν αρχίζει και φαίνεται ότι θα συμβεί. Το αναγνωρίζω όταν έρχεται και πλέον λέω ότι είναι το κλασικό που σου συμβαίνει και τελείωσε. Είναι κυρίως στο μυαλό αλλά θέλει διαδικασία για να το ελέγξεις. » ανέφερε αρχικά ο Κώστας Τσουρός.

«Στην ψυχοθεραπεία είδα ότι έχει να κάνει με την παιδική μου ηλικία και με τον πατέρα μου αλλά δεν θέλω να τα λέω γιατί οι σχέσεις μας έχουν αποκατασταθεί και στενοχωριέται. Μου έχει κάνει παράπονα. Όλο αυτό λύθηκε όταν κάθισα απέναντι στον πατέρα μου και του είπα ξεκάθαρα αυτά που ένιωθα. Σοκαρίστηκε, δεν είχε καταλάβει. Δεν φταίει γιατί ο καθένας το βλέπει από τις δικές του προσλαμβάνουσες. Λύγισε. όταν άκουσε όσα είχα να του πω. Ήταν ναυτικός στα καράβια και δεν μπορούσαμε να αναπτύξουμε την σχέση που έπρεπε.. Δεν είμαι ο μόνος που το έχω περάσει. Έλαβα πολλά μηνύματα.» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσουρός.