Ο Κώστας Κρομμύδας συγκινεί για την απώλεια της αδελφής του: «Πάντα το κουβαλούσα μέσα στο σπίτι»

Κώστας Κρομμύδας

"Εκείνα τα χρόνια η επιβίωση ήταν σε πρώτο επίπεδο, δεν είχες χρόνο να σταθείς να θρηνήσεις πολύ" εξηγεί ο Κώστας Κρομμύδας.

Την καλή του συνάδελφο, Τζένη Θεωνά συνάντησε ο Κώστας Κρομμύδας το απόγευμα της Κυριακής στο νέο επεισόδιο για την εκπομπή «Μαμα-δες» της δημόσιας τηλεόρασης. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας μίλησε για τα παιδιά του χρόνια και την διαχείριση της οικογένειας του στην απώλεια της αδελφής του.

«Το γεγονός ότι η οικογένεια έχει βιώσει την απώλεια ενός παιδιού σας είχε κάπως επηρεάσει, διαμορφώσει, καθορίσει;» ρώτησε, τότε, η Τζένη Θεωνά για να αποκριθεί ο Κώστας Κρομμύδας ως εξής. «Μιλάς για την πρώτη μου αδελφή. Εγώ δεν ζούσα, δεν είχα γεννηθεί τότε. Κοίταξε, εγώ πάντα το ένιωθα αυτό όσο μεγάλωνα γιατί έμαθα και το πως σκοτώθηκε η πρώτη μου αδελφή σχετικά αργά. Το κουβαλούσα πολύ μέσα στο σπίτι».

«Δηλαδή ένιωθα ότι δεν ξεπερνιέται αυτό το πράγμα. Απλά, επειδή συζητήσαμε και πρόσφατα με την κόρη μου για την πρώτη μου αδελφή, την Φωτούλα που δεν την γνώρισα ποτέ εγώ, λέω ότι τα χρόνια εκείνα ήταν πολύ διαφορετικά. Οι γονείς μου έκαναν πέντε παιδιά, άλλα σπίτια έκαναν έξι ή εφτά και και πέθαιναν κάποια παιδιά».

«Δεν λέω ότι δεν θρηνούσαν οι άνθρωποι αλλά η μετάβαση ήταν πολύ γρήγορη. Δηλαδή η επιβίωση ήταν σε πρώτο επίπεδο, δεν είχες χρόνο να σταθείς να θρηνήσεις πολύ γιατί έπρεπε να επιβιώσεις. Έπρεπε να μεγαλώσεις τα άλλα παιδιά τα οποία πεινούσαν, έπρεπε να πας να δουλέψεις. Ήταν πολύ διαφορετικές εποχές» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Κώστας Κρομμύδας στη νέα τηλεοπτική του εξομολόγηση στην ΕΡΤ.