Ο Γιώργος Κοινούσης μιλά για τη φήμη πως έβγαινε να τραγουδήσει μέσα από φέρετρο!

Γιατί εγκατέλειψε τις πίστες;

 Ο τραγουδιστής σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην τηλεόραση, μίλησε στον Θανάση Αναγνωστόπουλο για τους λόγους που εγκατέλειψε τις πίστες…

«Πήγα να τρελαθώ στ' άλήθεια. Αυτή η ένταση…δεν είναι εύκολο από το τίποτα να φτάνεις εκεί. Γιατί εγώ ξεκίνησα ως ένα παιδί φτωχό, ένα παιδί που πούλαγα τσιγάρα, που δούλευα σε κουρείο να γυρίζω στα τρένα ακι να παίζω ακορντεόν και να με πάρει ο Μπιθικώτσης, να με πάρει η Γκρέϋ να με πάρουν όλα αυτά τα ιερά τέρατα, δεν είναι και εύκολο αυτό. Αν πίστευα ότι ήμουν κάτι θα ήμουν διαγραμμένος, αλλά δεν πίστεψα ότι ήμουν κάτι γιατί ήμουν ερασιτέχνης. Εγώ τα παράτησα όταν άρχισα να γίνομαι επαγγελματίας και να καταλαβαίνω πως πρέπει να πω αυτό που θέλει ο πελάτης και όχι αυτό που θέλω εγώ. Και να πρέπει να πιω ένα ουϊσκι ή άλλα πράγματα και να ντοπαριστώ, που δεν τα έκανα ποτέ.

Κι επειδή δεν τα έκανα ποτέ και έμεινα ατόφιος, γνήσιος, δεν μπόρεσα από ένα σημείο και έπειτα να λειτουργήσω. Και είπα στον εαυτό μου «μπαγάσα πρέπει να πίνεις για να τραγουδάς;», «για κάνε μου την χάρη και μάζεψε τα». Ήμουν από άλλη φτιάξη άνθρωπος. Δεν ήθελα το ξενύχτι. Πήγαινα στα βουνά να ηρεμίσω, να ακούω τα πουλιά, να έχω την κιθάρα μου να φτιάχνω τραγούδια.»

Από τα όσα είπε, δεν έλειψε η αναφορά στη φήμη πως έβγαινε μέσα από φέρετρο, γεγονός που διέψευσε ο τραγουδιστής και εξήγησε πως προέκυψε από ένα αστείο. Ο τραγουδιστής που έμαθε να διαβάζει μέσα από τους τίτλους των εφημερίδων καθώς είχε πάει σχολείο μέχρι τη δευτέρα δημοτικού αναφέρθηκε ακόμα στις εμφανίσεις του κα΄που στο 1989-90 όπου έβγαινε στην πίστα με το κεφάλι στο πάτωμα!

Δείτε την ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στο JoinUs:
//www.youtube.com/embed/K6-7Ulm69Gc