«Ο Γιώργος Κιμούλης μου είπε ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά στο θέατρο»

Γιώργος Κιμούλης

"Δυστυχώς, μάθαινε ποιος τον καταγγέλλει. Μου αφαίρεσε τον ρόλο στη γενική δοκιμή", καταγγέλλει ο Μίλτος Δημουλής.

Ο Μίλτος Δημουλής είναι ο πρώτος ηθοποιός που κατήγγειλε πριν από 25 χρόνια στο ΣΕΗ τον Γιώργο Κιμούλη, κάτι που είχε οδηγήσει στη διαγραφή του δεύτερου από το σωματείο. Καλεσμένος στο Πρωινό την Πέμπτη, ο ηθοποιός είπε τα εξής:

«Δέχτηκα πάνω από 5 τηλέφωνα που μου έλεγαν: «Μίλτο, έκανες καταγγελία επειδή κάποιος σε έδιωξε»; Έμενα άναυδος. Οι πρόβες, τον τελευταίο μήνα πριν την γενική δοκιμή ξεκινούσαν στις 5 το απόγευμα και τελείωναν στις 3 με 4 τα ξημερώματα. Κάποια στιγμή ήρθε και το περιπολικό από εκεί, ο κόσμος από τις γύρω πολυκατοικίες διαμαρτύρονταν έντονα.

Ήρθε από το ΣΕΗ μια επιστολή που μας καλούσε να σεβαστούμε τη συλλογική σύμβαση, δηλαδή, να μην καθόμαστε 10 ώρες να κάνουμε πρόβα. Θύμωσε πολύ ο Γιώργος Κιμούλης και απαίτησε να πάμε στο ΣΕΗ και να πούμε ότι δεν καταστρατηγείται κανένα μέρος της συλλογικής σύμβασης.

Προσωπικά μου είπε ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά στο θέατρο. Δυστυχώς, μάθαινε ποιος τον καταγγέλλει. Μου αφαίρεσε τον ρόλο στη γενική δοκιμή, γιατί έτσι θα ήταν πιο άρτιο το τελικό του αποτέλεσμα. Πολύ λίγοι ηθοποιοί με στήριξαν, ο εκφοβισμός περνάει».