Ο Γιώργος Κιμούλης επανέρχεται στη σκηνή για μια… συνάντηση

Γιώργος Κιμούλης

Πρώτα στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην Αθήνα αναμένεται να συναντηθεί ξανά ο Γιώργος Κιμούλης με το θεατρόφιλο κοινό.

Για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου θα ανέβει ο Γιώργος Κιμούλης μετά τον ντόρο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις της συναδέλφου του, Ζέτα Δούκα στα πλαίσια του metoo σχετικά με κακοποιητική συμπεριφορά που δέχθηκε από τον ίδιο κατά τη διάρκεια παλαιότερης συνεργασίας τους.

Ο δημοφιλής ηθοποιός και σκηνοθέτης επιλέγει να συστήσει στο κοινό της συμπρωτεύουσας το έργο «Η Συνάντηση» του Αμερικάνου συγγραφέα Stephen Belber από τις 8 Δεκεμβρίου στο θέατρο Αμαλία σε σκηνοθεσία του ιδίου με τους ηθοποιούς Άννα Μονογιού και Στάθη Παναγιωτίδη να τον συνοδεύουν στη σκηνή.

Σύμφωνα με την πλοκή του έρου, ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά, δέχεται στο χώρο του, την επίσκεψη ενός ζευγαριού που του ζητά μία συνέντευξη για το πώς λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή. Καθώς όμως εξελίσσεται η «συνέντευξη» αυτή, ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένο μυστικό του παρελθόντος του.

Η «Συνάντηση» του Stephen Belber είναι ένα έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: «Το παρελθόν είναι πρόλογος».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη παράσταση, αμέσως μετά την παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα τον Φεβρουάριο στο θέατρο Βικτώρια. Κάτι που επιβεβαίωσε μέσα από τα social media και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του εν λόγω θεάτρου, Γιώργος Χριστοδούλου.