Ο Γιώργος Κατσαρός κατακεραυνώνει τη Μαρίνα Σάττι: «Αυτό το τραγούδι δεν θα το έστελνα να εκπροσωπήσει τη χώρα μου»

Γιώργος Κατσαρός

"Η Καίτη Γαρμπή δεν ήθελε να φέρει να δούμε το φουστάνι της μήπως και της το απαγορεύσουμε, γιατί φαινόταν σαν να μην φοράει εσώρουχο από μέσα".

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα έκανε ο Γιώργος Κατσαρός. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, που ήταν εκείνος που υπέγραψε το πρώτο ελληνικό τραγούδι για τον διαγωνισμό της Eurovision το 1974, μιλά στη ρεπόρτερ Ελισάβετ Οικονόμου για τη Μαρίνα Σάττι, το φετινό κομμάτι της Ελλάδας, ενώ θυμάται το περιστατικό με το αποκαλυπτικό φόρεμα της Καίτης Γαρμπή στο Μίλστριτ της Ιρλανδίας.

«Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν θα το έστελνα να εκπροσωπήσει τη χώρα μου. Είναι πολύ ωραία τραγουδισμένο από τη Μαρίνα Σάττι αλλά δεν βλέπω να αντιπροσωπεύει τον χώρο μου, την ελληνική μουσική», σχολιάζει αρχικά ο Γιώργος Κατσαρός.

«Πρόκειται για δοκιμαστικό εύρημα, έτσι το είδα εγώ, ότι κάνουμε μία δοκιμή σε ένα είδος που κανένας δεν περίμενε. Γενικά το τραγούδι της Eurovision είναι αυτό που λέμε «για μια χρονιά ακόμη». Εύχομαι να βγω ψεύτης αλλά δεν βλέπω να… περπατάει», προέβλεψε ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης.

«Το βίντεο κλιπ μου άρεσε, είναι ωραία δουλειά αλλά έτερον εκάτερον. Το βλέπω ως ένα καλλιτεχνικό, τηλεοπτικό πείραμα», έκλεισε το σχόλιό του για το «Ζάρι» ο Γιώργος Κατσαρός.

«Πριν φύγουμε από την Ελλάδα, είχε γίνει ένας έλεγχος στα κοστούμια που θα φορούσαν όλοι από τη συμμετοχή εκτός της Καίτης, εκεινής δεν είχε έρθει. Της λένε από την ΕΡΤ «πρέπει να το δούμε πρώτα», του απάντησε: μην ανησυχείτε, δεν είναι τίποτα. Δεν ήθελε να το φέρει να το δούμε μήπως και της το απαγορεύσουμε, γιατί φαινόταν σαν να μην φοράει εσώρουχο από μέσα», αποκαλύπτει ο Γιώργος Κατσαρός στη συνέχεια για τη Eurovision του 1993.

«Μόλις φόρεσε το φουστάνι στην πρόβα τζενεράλε, τρελάθηκαν όλοι. Ευτυχώς δεν έγινε σάλος τότε, πέρασε έτσι, μας άρεσε», κατέληξε στην αφήγησή του ο Γιώργος Κατσαρός.