Ο Γιώργος Καπουτζίδης μάς δείχνει ξανά τον «δρόμο για το Τόκιο»

Γιώργος Καπουτζίδης

Ο δρόμος για το Τόκιο, παρουσιάζει ο Γιώργος Καπουτζίδης. Σάββατο και Κυριακή στις 18:15 στην ΕΡΤ1.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, στο Δρόμο για το Τόκιο, ταξίδεψε στην Εύβοια. Λίγο έξω από την πόλη των Ψαχνών βρίσκεται το σκοπευτήριο όπου προπονείται η Ολυμπιακή Ομάδα Σκοποβολής στο σκιτ. Είναι και η πατρίδα της μητέρας του Νίκου Μαυρομμάτη, που επέλεξε να επιστρέψει στο πατρικό του μετά την απώλεια της μητέρας του και να προπονηθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκεί, όπου επιστρέφει ύστερα από εννέα χρόνια από τη συμμετοχή του στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Και τα κατάφερε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ως ένας εκ των κατόχων του απόλυτου παγκόσμιου ρεκόρ με 125 πετυχημένες βολές στις 125!

Στην εκπομπή που μεταδίδεται το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 στις 18:15, από την ΕΡΤ1, ο Νίκος Μαυρομμάτης εξηγεί πώς, αφού πέρασε από αρκετά αθλήματα, κατέληξε στη σκοποβολή, μυεί τον Γιώργο Καπουτζίδη στα μυστικά της σκοποβολής, ενώ μαθαίνουμε πόσες από τις 125 βολές χρειάστηκε ο παρουσιαστής της εκπομπής για να πετύχει στόχο.

Επόμενη στάση για τον Γιώργο Καπουτζίδη στον Δρόμο για το Τόκιο, η Θεσσαλονίκη και οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου στην Καλαμαριά. Εκεί όπου συναντά δύο κορίτσια, που έγραψαν ιστορία για την ελληνική κωπηλασία. Έναν χρόνο αφότου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του Μπουένος Άιρες το 2018, η Μαρία Κυρίδου σε ηλικία 18 ετών και η 19χρονη Χριστίνα Μπούρμπου έγιναν το πρώτο ελληνικό πλήρωμα στη δίκωπο των γυναικών, που συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες κερδίζοντας την πρόκριση τον Αύγουστο του 2019.

Τα κορυφαία κολέγια των ΗΠΑ τούς πρόσφεραν πλήρη υποτροφία, όμως έμειναν στην Ελλάδα, γιατί τα όνειρά τους δεν σταματάνε μόνο στην πρόκριση. Έχοντας παγκόσμια χρυσά μετάλλια σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, στην Team Hellas 2021 θα είναι από τα νεότερα μέλη της αποστολής.

Στο επεισόδιο που μεταδίδεται την Κυριακή 4 Απριλίου 2021 στις 18:15, από την ΕΡΤ1, ο Γιώργος Καπουτζίδης αποφασίζει να τραβήξει μαζί τους κουπί στα νερά του Θερμαϊκού και να μάθει τα μυστικά ενός εκ των δυσκολότερων αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων.