Ο Γιάννης Σαββιδάκης για τη διακοπή της σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά»: «Ήταν θέμα παραγωγής και Γιάννη Μπέζου»

Γιάννης Σαββιδάκης

«Θα έπρεπε να είχε συνεχιστεί η σειρά», λέει ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα έδωσε ο Γιάννης Σαββιδάκης. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την επιτυχημένη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά».

«Η πρώτη μου επαφή με το ευρύ κοινό ήταν στη Eurovision με τη Φανή Πολυμέρη. Τραγουδήσαμε για λογαριασμό της Κύπρου. Πήραμε την 11η θέση. Την προηγούμενη χρονιά είχε κερδίσει η Celine Dion και τραγούδησε μπροστά μας. Τότε έρχονταν τα γράμματα των θαυμαστριών με τις σακούλες και τα απαντούσα όλα. Έγραφα τις αφιερώσεις», είπε αρχικά ο Γιάννης Σαββιδάκης.

Ο Γιάννης Σαββιδάκης είπε στη συνέχεια για τη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»: «Από τη σειρά θυμάμαι ότι ήταν ένα χάος στα γυρίσματα. Υπηρετούσα τότε στο ναυτικό. Με βοηθούσε ο διοικητής μου για τα γυρίσματα, μου έδινε κάποιες άδειες, γιατί έβλεπε ότι υπάρχει μια καριέρα. Πήγαινα και κοιμόμουν στους θαλάμους με τα κρεβάτια που φαίνονται στη σειρά. Περάσαμε πολύ ωραία με τον Κώστα Ευριπιώτη. Ήταν από τους πιο αισιόδοξους και χαρούμενους ανθρώπους. Τον έχω χαρακτηρίσει “μπαξέ”.

Έβαλα πάρα πολλά δικά μου στοιχεία στη σειρά. Ο Γιάννης Μπέζος με ρωτούσε πολλές φορές “εδώ, τι να κάνουμε;”. Το χριστουγεννιάτικο γύρισμα έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μου. Έκανα έναν τραγουδιστή, φορούσα καμπάνες κοτλέ. Δε θα ξεχάσω τις βλακείες που έκανα και το πώς πέρασε αυτό στον κόσμο.

Δεν ξέρω γιατί διακόπηκε η σειρά. Ήταν θέμα παραγωγής και Γιάννη Μπέζου. Θα έπρεπε να είχε συνεχιστεί η σειρά. Ήταν σαν να ξεκινούσαν τα Φιλαράκια και να σταματούσαν τη δεύτερη σεζόν. Πιστεύω ότι η σειρά θα μπορούσε να έχει το εκτόπισμα που έχουν τα Φιλαράκια. Μετά το τέλος της σειράς, ήρθαν τηλεοπτικές προτάσεις αλλά δεν τις αποδέχτηκα. Απέρριψα τρεις τουλάχιστον».

Κλείνοντας, ο Γιάννης Σαββιδάκης είπε: «Οι καριέρες δε φτιάχνονται μόνο με τα ναι. Φτιάχνονται και από τα όχι. Θα ήθελα πολύ να παίξω σε μια ταινία και αν είναι δυνατόν να πάρω και Όσκαρ. Σε αγγλόφωνη ή ελληνόφωνη ταινία. Έχω παρουσιάσει format για συγκεκριμένη εκπομπή στην τηλεόραση. Το project “diSettia” είναι αμιγώς αγγλόφωνο, είναι τραγούδια που έχω γράψει μουσική και στίχο».