O Γιάννης Μπέζος ρωτά την Άλκηστη Πρωτοψάλτη: «Το Χοντρός και Λιγνός πως θα το λέμε;» 

Γιάννης Μπέζος

"Δεν θέλω να λαϊκίζω, να λέω ανοησίες και ψέματα. Θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου και αυτή είναι η σχέση μου με τον κόσμο" υπογραμμίζει ο Γιάννης Μπέζος.

Με αφορμή την επιστροφή στις θεατρικές «Αινιγματικές παραλλαγές» μίλησε ο Γιάννης Μπέζος στην Έρη Βαρδάκη και την κάμερα της εκπομπής «Δύο στις 10» το Σάββατο στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος μας ηθοποιός αναφέρθηκε τόσο στα στερεότυπα και τους όρους που φέρει η πολιτική ορθότητα όσο και την προσωπική του στάση να μην στρογγυλεύει τα πράγματα.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Μπέζος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν ξεπερνιούνται τα στερεότυπα μέσα σε μία δεκαετία και δύο, θέλουν πολλά χρόνια. Αξίζει όμως τον κόπο να προσπαθούμε γι’ αυτό. Πάντα φτάνουμε στα άκρα με την πολιτική ορθότητα. Δεν είναι θέμα σωστού ή λάθους, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται, να μιλάμε με έναν τρόπο που δεν προσβάλλουμε τους άλλους ανθρώπους αλλά να έχουμε από πριν έναν κατάλογο, για το τι επιτρέπεται και το τι δεν επιτρέπεται, είναι γελοιότητα».

«Συζητήθηκε πολύ στην επικαιρότητα αυτό που έκανε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, που άλλαξε αυτή τη λέξη στο τραγούδι της» υπογράμμισε η δημοσιογράφος για να αποκριθεί ο Γιάννης Μπέζος ως εξής. «Υπερβολή νομίζω πως είναι αυτό της Άλκηστης. Το «Χοντρός και Λιγνός» πως θα το λέμε; Ερώτηση. Δηλαδή θα πούμε στα παιδιά πως δεν θα το λέμε Χοντρό και Λιγνό αλλά θα το λέμε ευτραφή και αδύνατο; Δεν μειώνεται η αξία του. Δηλαδή είναι υπερβολές αυτά τα πράγματα. Είναι άλλα θέματα πολύ πιο ουσιαστικά. Βεβαίως δεν λέω ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία. Βεβαίως και πρέπει να δίνουμε σημασία, αλλά μην πάμε και στο άλλο άκρο γιατί σε λίγο θα καταργήσουμε τα πάντα».

«Γιατί να τα στρογγυλέψω τα πράγματα; Δεν ζω για να στρογγυλεύω τίποτα. Θέλω να λέω αυτό που πιστεύω. Ξέρουν όλοι τώρα ότι έτσι είναι τα πράγματα, τα ξέρουμε όλοι. Αυτό όμως που δουλευόμαστε μεταξύ μας , με τρελαίνει! Το γεγονός ότι τα στρογγυλεύουμε και τα κρύβουμε, είναι αυτό που δεν μας βοηθάει να προχωρήσουμε. Δεν είναι το θέμα να χαϊδέψεις το κοινό ίσα ίσα εγώ το υπερασπίζομαι και το υπολογίζω τόσο πολύ που είμαι πάντα προσεκτικός σε αυτά που κάνω, αλλά δεν θέλω να λαϊκίζω και να λέω ανοησίες. Δεν θέλω να λέω ψέματα, θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου και αυτή είναι η σχέση μου με τον κόσμο» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Γιάννης Μπέζος στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.