Ο Γιάννης Απέργης για τις δυσκολίες στην Ελλάδα – «Μέναμε για μια εβδομάδα στα παγκάκια»

Γιάννης Απέργης

Έχω πει την ιστορία σε φίλους μου όταν παίζουμε μπασκετάκι. Εδώ τους θάμνους τους βλέπετε; Άπλωνε η μητέρα μου τα ρούχα μου." ανέφερε ο Γιάννης Απέργης

Στο The2Night Show και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου παραχώρησε συνέντευξη ο Γιάννης Απέργης που πρωταγωνιστεί στην σειρά Παρουσιάστε. Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τις δυσκολές που βίωσε με την οικογένειά του ερχόμενοι από την Αλβανία στην Ελλάδα αλλά και για το πως κύλησε η ζωή του αργότερα.

Αρχικά ο ίδιος ανέφερε ότι ήρθαν στην Ελλάδα επί καθεστώς Χότζα και οι σχέσεις της χώρας μας με την Αλβανία, δεν ήταν οι καλύτερες. Και συνέχισε αναφέροντας: «Πάντα είχα δίπλα μου Έλληνες φοβερούς ανθρώπους. Στο δημοτικό, επειδή τα παιδιά είναι σφουγγάρια, ένα παιδί μου είχε ουρήσει την τσάντα και μου είχε πετάξει το θρανίο. Δεν ήξερε αυτό το παιδί τι έλεγε. Με αυτό το παιδί είμαστε σήμερα κολλητάρια. Ήρθε η μητέρα του στο θέατρο κι έκλαιγε λέγοντας ότι πήρε μάθημα ζωής. Έλεγαν ότι το αγόρι μου δεν θέλω να κάνει παρέα με τον Γιάννη γιατί θα πάει φυλακή. Αλλά μετά είχα φοβερούς ανθρώπους δίπλα μου. Μόνο αυτό θυμάμαι κι είνα άδικο για ένα παιδάκι.»

«Οι γονείς μου πάντα μου έλεγαν ότι πρέπει να προσπαθήσεις διπλά. Έχω χαρακτηριστική εικόνα και δυνατές εικόνες. Όταν ήρθα ήμουν 5 χρονών και θυμάμαι ότι μέναμε για μια εβδομάδα στα παγκάκια μέχρι να βρει σπίτι (ο πατέρας). Είχε έρθει ένα χρόνο νωρίτερα, είχε βρει σπίτι αλλά το νοικιάσανε και μείναμε μια εβδομάδα σε μια πλατεία. Θυμάμαι ότι έπινα ζεστό γάλα και της έλεγα μαμά είναι ζεστό το γάλα κι ότι εμένα μου αρέσει το κρύο από το ψυγείο. Είναι στο Μετς, πηγαίνω συνέχεια και τώρα πηγαίνω με τα ανιψάκια μου εκεί βόλτα και κάθομαι και χαζεύω σαν βλάκας. Έχω πει την ιστορία σε φίλους μου όταν παίζουμε μπασκετάκι. Εδώ τους θάμνους τους βλέπετε; Άπλωνε η μητέρα μου τα ρούχα μου.»