Ο George R.R. Martin κατακεραυνώνει τη Sony!

Seth Rogen-James Franco φέρτε σε εμένα την ταινία σας!

Θέμα των τελευταίων ημερών η απόφαση της Sony Pictures να ακυρώσει την προγραμματισμένη για τα Χριστούγεννα πρεμιέρα της ταινίας The Interview επ' αόριστον. Ο George R.R. Martin κατακερυανώνει την Sony και προσφέρεται να προβάλει την ταινία των Seth Rogen – James Franco The Interview” στην κινηματογραφική αίθουσα που έχει στην ιδιοκτησία του. «Το Jean Cocteau Cinema θα χαρεί να προβάλει το «The Interview». Έλα στην Santa Fe, Seth, θα προβάλουμε την ταινία σου» έγραψε ο δημιουργός του Game Of Thrones σύμφωνα με το The Wrap, στο μπλογκ του μέσα στην εβδομάδα κατηγορώντας την Sony πως έδειξε «δειλία» με την απόφαση της μετά τις τρομοκρατικές απειλές που δέχτηκε και το FBI συσχετίζει με τη Βόρεια Κορέα.

«Ο βαθμός συντεχνιακής δειλίας εδώ με εκπλήσει. Το θετικό είναι πως αυτοί οι τύποι δεν υπήρχαν όταν ο Charlie Chaplin έκανε τον «Μεγάλο Δικτάτορα». Αν τους φοβίζει ο Kim Jong-Un, τότε ο Αδόλφος Χίτλερ θα τους έκανε να λερώνουν τα εσώρουχα τους. Υπάρχουν χιλιάδες μικρές άιθουσες στη χώρα, όπως η δικιά μου, που με χαρά θα πρόβαλαν το The Interview, παρά τις απειλές από τη Βόρεια Κορέα, αλλά αντί για αυτό η Sony αποφάσισε να ακυρώσει εντελώς την προγραμματισμένη για τα Χριστούγεννα πρεμιέρα της ταινίας»

Ο Martin συνεχίζει σε άλλα ειρωνικά κείμενα του: «Φαντάζομαι πρέπει να έρθω σε επαφή με τους νέους άρχοντες της Βόρειας Κορέας για να τους ρωτήσω ποιες ταινίες μας επιτρέπουν να προβάλουμε στο Cocteau.»

Όπως και πολλοί που κρίνουν αρνητικά την απόφαση της Sony, ο συγγραφέας δεν νοιάζεται για την ποιότητα της ταινίας, η οποία έλαβε κακές κριτικές, αλλά για την κίνηση της εταιρείας: «Δεν έχω δει το «The Interview».Δεν έχω ιδέα αν είανι καλή ή κακή ταινία. ϊσως να είναι ξεκαρδιστική. Ίσως να είναι χαζή, προσβλητική και υπερβολική. Για την ακρίβεια είμαι πεπεισμένος για το πόσο υπερβολική είναι. Ίσως να είναι όλα τα παραπάνω, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα. Είτε είναι το επόμενο «Πολίτης Κέιν» είτε το επόμενο «Plan 9 from Outer Space» με εκπλήσει το γενονός πως μια μεγάλη Χολιγουντιανή εταιρεία μπόρεσε να «πεθάνει» πριν την κυκλοφορία από απειλές από μια ξένη δύναμη και ανώνυμους χάκερς».