Ο Φοίβος Παπαδάκης αποκαλύπτει για πρώτη φορά: «Το λέω δημόσια, είναι κάτι που δεν το παίρνω πίσω με τίποτα»

Φοίβος Παπαδάκης

«Το ταμπού της ψυχοθεραπείας πρέπει να σπάσει», λέει ο Φοίβος Παπαδάκης.

Για τις κρίσεις πανικού και την ψυχοθεραπεία μιλούσαν σήμερα στον αέρα της εκπομπής «Καλοκαίρι Yes». Ο Φοίβος Παπαδάκης, μάλιστα, αποκάλυψε για πρώτη φορά δημόσια πως και ο ίδιος έχει κάνει ψυχοθεραπεία, την οποία χαρακτήρισε ως το καλύτερο δώρο που έχει κάνει στον εαυτό του.

«Οι κρίσεις πανικού είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι μια μάστιγα. Και είναι πάρα πολύ δύσκολο γι’ αυτόν που το βιώνει, αλλά και επίσης στον περίγυρό μας πολλές φορές δεν το καταλαβαίνουν και δεν το αντιλαμβάνονται. Και σου λένε “έλα μωρέ, πώς κάνεις έτσι; Δεν είναι κάτι, πάρε μια ανάσα και όλα καλά”.

Μια κρίση πανικού μπορεί να πηγάζει από ένα πολύ βαθύ τραύμα, που να προέρχεται από την παιδική ηλικία ενδεχομένως. Θέλει πάρα πολλή δουλειά και ψυχοθεραπεία για να καταφέρεις να βρεις την πηγή και σιγά σιγά να το λύσεις», είπε αρχικά ο Φοίβος Παπαδάκης.

Ο Φοίβος Παπαδάκης πρόσθεσε επίσης: «Το ταμπού της ψυχοθεραπείας πρέπει να σπάσει, έχω πάει κι εγώ και το λέω και δημόσια και είναι από τα καλύτερα δώρα που έχω κάνει στον εαυτό μου και δεν το παίρνω πίσω με τίποτα».