Ο Δημήτρης Λάλος εξομολογείται για τον «Σιωπηλό Δρόμο» λίγο πριν την πρεμιέρα της νέας σειράς του Mega

Δημήτρης Λάλος

Δείτε όλα όσα είπε ο Δημήτρης Λάλος στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

Πρεμιέρα κάνει την προσεχή Κυριακή 4 Απριλίου (21:00) ο «Σιωπηλός Δρόμος» στο MEGA, και ο εκ των πρωταγωνιστών, Δημήτρης Λάλος, μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για τη νέα σειρά που έρχεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

«Με αγχώνει ότι μπήκε ψηλά ο πήχης και το περιμένουν όλοι πώς και πώς. Οι συντελεστές με έκαναν να δεχθώ. Οι άνθρωποι. Μπορεί να έχεις καλό υλικό, καλό σενάριο, αλλά αν δεν πιστεύεις στους συντελεστές, δεν γίνεται. Οι συντελεστές με κέρδισαν. Ο σκηνοθέτης μας, ο Βαρδής Μαρινάκης, είναι σπουδαίος καλλιτέχνης όπως και το εξαιρετικό συγγραφικό δίδυμο. Δεν υπάρχει τίποτα περιττό στο κάθε επεισόδιο. Διαβάζεις κάθε επεισόδιο και αγωνιάς για το τι θα γίνει μετά» σημείωσε αρχικά ο Δημήτρης Λάλος.

«Όταν διαβάζω ένα σενάριο το διαβάζω με μια αποστασιοποίηση γιατί βλέπω τα τεχνικά. Προσπαθώ να το σκηνοθετήσω μέσα στο μυαλό μου. Αλλά δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να χάσει ένας γονιός το παιδί του. Ένας από τους λόγους που θα πάει καλά είναι η θεματολογία του. Γι’ αυτό υπάρχει η τέχνη. Για να μας δείξει κάτι σκοτεινό για να εκτιμήσουμε και το φωτεινό» σχολίασε ο Δημήτρης Λάλος σχετικά με την θεματολογία της σειράς.

«Όταν έκανα πρόβες για τον ρόλο, έπρεπε να βουτήξω σε μια κατάσταση όπου μιλάω με ανθρώπους που κάθε λέξη πρέπει να την μετρήσω. Όλοι προσπαθούμε να αντλήσουμε από ένα συλλογικό υποσυνείδητο μιας κατάστασης για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε κάποια πράγματα. Αυτό που πρέπει να υποδυθώ εγώ δεν το έχω βιώσει. Όμως κάπου στο συλλογικό υποσυνείδητο υπάρχει αυτή η πληροφορία και με αυτή προσπαθώ να συνδεθώ για να ερμηνεύσω όσο πιο βαθιά και ουσιαστικά τον ρόλο. Έκανα έρευνα, μίλησα με ανθρώπους της αστυνομίας, από τμήμα απαγωγών και εγκλημάτων κατά της ζωής, για να καταλάβω την ψυχοσύνθεσή τους. Είναι σημαντικό ο κόσμος να αγαπήσει τον “Σιωπηλό Δρόμο”. Είναι ένα βαρόμετρο για το αν τέτοιες παραγωγές, που είναι ακριβές και σέβονται τον θεατή, θα έχουν συνέχεια», υπογράμμισε ο Δημήτρης Λάλος.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λάλο η φύση της υποκριτικής έχει αλλάξει. «Οι υποκριτικοί μας πρόγονοι, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν χαρακτήρες, περσόνες. Η σύγχρονη υποκριτική ζητά να χαθεί ο ηθοποιός μέσα στον ρόλο και ο θεατής να ταυτιστεί μαζί του».

Ακόμα, ο Δημήτρης Λάλος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις στον χώρο του θεάτρου: «Τα κινήματα #metoo ήρθαν για να καθαρίσουν τον τόπο. Πιστεύω ότι φέρνω την κόρη μου σε έναν καλύτερο κόσμο. Δεν ήταν πλήγμα για την τέχνη αυτό που έγινε. Ήταν δώρο αυτό που συνέβη. Και καλά θα κάνει να συμβεί και σε άλλους χώρους. Πιστεύω ότι η ανθρωπότητα πάω προς το καλύτερο».