Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η Κλέλια Ανδριολάτου στην Ελένη πριν τη μεγάλη πρεμιέρα του Maestro

Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Δείτε όλα όσα είπαν Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στην Ελένη Μενεγάκη.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης επιστρέφει δυναμικά στην τηλεόραση με τη σειρά Maestro, μετά από πολύχρονη απουσία. Το ερωτικό δράμα που υπογράφει ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος κάνει πρεμιέρα απόψε στις 22:30 στο Mega.

Μέσα από το Μεγάλο Κανάλι, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αφηγείται μια ιστορία πάθους και σύγκρουσης με φόντο την σκληρή, σύγχρονη πραγματικότητα. Γυρισμένη στην Αθήνα, τους Παξούς και την Κέρκυρα και με ένα ξεχωριστό καστ ηθοποιών, η σειρά Maestro έρχεται για να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του πρώτου από τα συνολικά εννέα επεισόδια, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η Κλέλια Ανδριολάτου βρέθηκαν στην «Ελένη».

«Είχα μάθει για την Κλέλια από συνάδελφους και από τους δάσκαλους της στην σχολή. Όταν είχα γράψει το πρώτο επεισόδιο έψαχνα να βρω μια κοπέλα νέα και πήγα στις σχολές. Έτσι καταλήξαμε για καφέ, χωρίς όμως να της πω τίποτα για τη σειρά. Ήταν ακριβώς αυτό που είχα γράψει. Σαν χαρακτήρας είναι σαρωτική αλλά και γλυκιά.

Στην αρχή της κουβέντας ήμουν αυστηρός, αλλά μέχρι το τέλος της είχα δώσει το σενάριο και φεύγοντας της είπα ‘σ’ ευχαριστώ πολύ, θα τα πούμε στο γύρισμα’. Με είχε αγοράσει και με είχε πουλήσει. Το ταλέντο και η χημεία των ηθοποιών έχει μεγάλη σημασία ειδικά στην τηλεόραση», είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και η Κλέλια Ανδριολάτου αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στα γυρίσματα, τα οποία γίνονταν τέτοια εποχή πέρυσι.

«Ήταν τέτοια εποχή πέρυσι, είχαμε πάει στους Παξούς όπου ο καιρός ήταν δύσκολος. Είχαμε πολλές σκηνές στις οποίες κρυώναμε. Είχαμε αφήσει γυμνές σκηνές προς τον Οκτώβρη. Είχε κρύο, τρέμαμε, κρατούσαμε ζεστά μπουκάλια νερό για να αντέξουμε, φυσούσε, έβρεχε είχαμε κουβέρτες που μόλις ήταν να κάνουμε γύρισμα, τις πετούσαμε», είπε η Κλέλια Ανδριολάτου.

Η πολυαναμενόμενη σειρά του αγαπημένου σκηνοθέτη, θα ολοκληρωθεί σε εννέα επεισόδια, στα οποία κάθε φορά θα υπάρχει και ένας διαφορετικός αφηγητής – πρωταγωνιστής: «Στο πρώτο επεισόδιο, η Κλέλια Ανδριολάτου μας λέει την ιστορία από τη δική της σκοπιά. Βλέπουμε από τη δική μου ματιά την ιστορία, βλέπουμε ένα κορίτσι με πολύ πάθος που θέλει να πάει κόντρα στη ζωή. Εκεί (σ.σ. στους Παξούς), βλέπει τον Ορέστη (Χριστόφορο Παπακαλιάτη), γοητεύεται από αυτόν και θέλει να τον διεκδικήσει».

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είπε επίσης: «Σε κάθε επεισόδιο έχει διαφορετικό αφηγητή. Η πλοκή είναι ενιαία, είναι 9 μικρές ταινίες, και σε κάθε επεισόδιο είναι ένας ήρωας, ένας πρωταγωνιστής που αφηγείται την ιστορία. Είναι μια δουλειά πολλών απαιτήσεων, με πολλούς πρωταγωνιστές, είναι μια δύσκολη δουλειά. Ήταν πιο δύσκολο από τις προηγούμενες δουλειές μου και από τις δύο ταινίες που έχω κάνει, γιατί δουλεύαμε εκτός έδρας, με πολλούς πρωταγωνιστές, με πρωτότυπη μουσική και φωτογραφία. Δε γινόταν να είναι πάνω από 9 επεισόδια.

Είναι η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κάνει. Αν δεν είχα την στήριξη και το οκ από το κανάλι και την πρόσκληση από τον πρόεδρο του καναλιού που μου είπε ‘κανε ό,τι θέλεις ελεύθερα’, δε θα μπορούσα να το κάνω αλλιώς. Το έκανα χάρις στην ελευθερία που μου έδωσε το MEGA να κινηθώ όπως θέλω. Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά μια δουλειά τέτοιων απαιτήσεων. Είναι σαν να τρέχουμε για 9 ταινίες της μιας ώρας».

«Σήμερα που είναι η επίσημη πρεμιέρα έχω την αγωνία μου, αλλά δε θα κάτσω να το δω. Θέλω να κανονίσω κάτι σαν μια κανονική ημερά, ιδανικά θα ήθελα να είμαι κάπου στο εξωτερικό και να πάω για φαγητό», αποκάλυψε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Τι θα δούμε στο αποψινό πρώτο επεισόδιο του Maestro

Maestro, Clair De Lune – Ο Ορέστης είναι μουσικός και φτάνει στους Παξούς με αφορμή τη διοργάνωση του Φεστιβάλ μουσικής του νησιού. Εκεί θα γνωρίσει όλη τη μικρή κοινωνία. Η συνάντησή του με τη νεαρή Κλέλια θα είναι η αφορμή για να βρεθεί μπλεγμένος σε ακραίες καταστάσεις.

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης