Ο Χάρης Ρώμας μιλάει για το «Κωνσταντίνου και Ελένης» και αποκαλύπτει για την Καλλιρόη Μυριαγκού

Χάρης Ρώμας

«Ο ΑΝΤ1 ήθελε να πάει τη σειρά σε πρώτη φάση ακόμα μία σεζόν με option για ακόμα μία», λέει ο Χάρης Ρώμας.

Στη στήλη “Vintage Stories” της εκπομπής “Πάμε Δανάη” απάντησε ο Χάρης Ρώμας. Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε για τη σειρά – θρύλος, το Κωνσταντίνου και Ελένης και αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες από τα παρασκήνια.

«Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε τη σειρά με την Άννα Χατζησοφιά σκεφτήκαμε για το ρόλο της Ελένης τη Δήμητρα Παπαδοπούλου. Είπαμε πως στην περίπτωση που δεν τα βρούμε με τη Δήμητρα, θα πούμε στην Ελένη Ράντου. Στην πορεία κι ενώ το προτείναμε και στις δύο, η Ελένη απάντησε πρώτη “ναι” και χαρήκαμε πάρα πολύ. Νομίζω ότι η Ράντου ήταν το ιδανικό πρόσωπο», είπε αρχικά ο Χάρης Ρώμας.

Ο Χάρης Ρώμας πρόσθεσε στη συνέχεια: «Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε γυρίσματα η ατμόσφαιρα ήταν σαν μια χαρούμενη πενταήμερη, δεν σταματάγαμε να γελάμε. Αν τύχει να δω τη σειρά, αντιλαμβάνομαι και σήμερα ότι η Ελένη είναι έτοιμη να γελάσει, αποτυπώνεται στο φακό αυτό. Μισή ώρα προσπαθούσαμε να γυρίσουμε την πρώτη σκηνή του πρώτου επεισοδίου».

«Όταν ήρθε η Καλλιρόη Μυριαγκού, ο Κώστας Λυχναράς, ο σκηνοθέτης, μάς είπε “αυτό το κοριτσάκι λέτε; Δεν νομίζω”. Στην ακρόαση που κάναμε, η Καλλιρόη μάς είπε “δεν μπορώ να πω άλλα, δεν μου ‘ρχονται” και κάτι μου έκανε. Ήρθε μετά από δυο μέρες, της είχαμε δώσει άλλη σκηνή, ξεκίνησε και είπε “δεν θυμάμαι, δεν ξέρω, χάθηκα”», συμπλήρωσε ο Χάρης Ρώμας.

Ο Χάρης Ρώμας τόνισε επίσης ότι: «Η Ελένη μού είπε “αυτή είναι”, ενώ ο Λυχναράς κόντεψε να αυτοκτονήσει, μας έλεγε “τι κάνετε; Είστε με τα καλά σας; Αυτή η κοπέλα είναι προβληματική”, πίστευε ότι θα έχουμε πρόβλημα γιατί δεν θα τα πει. Της δώσαμε την ευκαιρία να έρθει και τρίτη φορά, είχε αλλάξει και τη φωνή της, την οποία την κράτησε σε όλο το ρόλο».

«Στη σειρά πρωτοεμφανίστηκαν η Κατερίνα Παπουτσάκη κι έκανε κι ένα πέρασμα και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης. Πρόκειται για τη σειρά με τις περισσότερες non stop επαναλήψεις που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Ο ΑΝΤ1 ήθελε να πάει τη σειρά σε πρώτη φάση ακόμα μία σεζόν με option για ακόμα μία. Τότε η Ελένη αντέδρασε κι εγώ ήμουν διστακτικός γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να μας κολλήσουν την ταμπέλα της τηλεοπτικής επιτυχίας στις συγκεκριμένες περσόνες», είπε κλείνοντας ο Χάρης Ρώμας.