Ο Άρης Δαβαράκης μιλάει για την περίοδο που βρέθηκε στην φυλακή

«Σε βάζουν σε μια διαδικασία πολύ ταπεινωτική...».

Καλεσμένος στα Καρντάσιανς ήταν το βράδυ της Τρίτης ο Άρης Δαβαράκης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την εποχή που φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό.

«Δεν είχε έφταιγα, δεν έφταιγα. Αθωώθηκα πλήρως για αυτή την υπόθεση, ομοφώνως, με θετική εισήγηση του εισαγγελέα και μου ζήτησαν και συγγνώμη. Προφυλακίστηκα, έμεινα έξι μήνες στον Κορυδαλλό σε πολύ σκληρές συνθήκες, τις οποίες τώρα τις πασπαλίζω έτσι με πολύ χιούμορ. Είχε έρθει τότε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για να με “ανεβάσει” και μου είχε ζητήσει να της κάνω ένα τραγούδι και τελικά εγώ έγραψα το τραγούδι “Ο κορυδαλλός”, αλλά το πουλί όμως. Δεν τραγουδήθηκε ποτέ, αλλά με είχε συγκινήσει που είχε κάνει αυτή την κίνηση.

Την ώρα που μπαίνεις και βιώνεις για πρώτη φορά ένα πράγμα που είναι άκρως εξευτελιστικό, σου ανοίγουν τα πράγματά του, ψάχνουν τα πάντα, σε γδύνουν εντελώς, σε βάζουν σε μια διαδικασία πάρα πολύ ταπεινωτική, να κάτσεις σε μια ορισμένη στάση μήπως έχει σε διάφορα μέρη του σώματός σου κρυμμένα πράγματα. Και μετά σου δίνουν ένα στρώμα που είναι μέσα στον ψύλλο και στη βρώμα και ένα μαξιλάρι και σου λένε προχώρα είσαι σε αυτό το κελί.

Όταν έμπαινα και το λέω γιατί ακόμα τους το χρωστάω, είχα μαζί μου αυτό το μεταλλικό, το είχα στην τσέπη μου καταλάθος, το είχα ξεχάσει. Και το βρήκε αυτός και μου λέει “αυτό δεν μπορείτε αν το πάρετε μαζί σας γιατί είναι μεταλλικό και μπορείτε να δημιουργήσετε κακό στον εαυτό σας”. Του λέω “σε παρακαλώ, αυτό άστο μου γιατί με αυτό θα την βγάλω” και μου είπε “καλά εντάξει, παρ’ το”. Και του το χρωστάω του παιδιού γιατί και αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Και πραγματικά ήταν για μένα μεγάλο δώρο. Ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία και σχολείο, μάθαμε πολλά πράγματα».