«Ο Απόστολος Γκλέτσος αρνήθηκε τον ρόλο λέγοντας “αν με πει κάποιος κέρατα στο δρόμο θα τον σκοτώσω”»

Απόστολος Γκλέτσος

«Μετά το Άγγιγμα Ψυχής όλες οι εκδρομές για Γιάννενα και Ζαγοροχώρια είχαν προορισμό και τους τόπους των γυρισμάτων της σειράς».

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Αλέξη Μίχα έδωσε συνέντευξη ο Μανούσος Μανουσάκης. Ο γνωστός σκηνοθέτης μοιράστηκε αναμνήσεις και παρασκήνια από τις μεγάλες του τηλεοπτικές επιτυχίες και αποκαλύπτει την επιστροφή της σειράς  «Τμήμα Ηθών».

«Με πέτυχατε μια δύσκολη μέρα με κλεισμένη φωνή λόγω των γυρισμάτων. Στο Κόκκινο ποτάμι βρισκόμαστε στην περίοδο της καταστροφής της Σμύρνης. Μαζεύουμε ιστορίες και φτιάχνουμε τους χαρακτήρες για την επιστροφή της σειράς Tμήμα Ηθών. Ποιος δεν θα ήθελε τον Πάνο Μιχαλόπουλο για συνεργάτη του; Είναι εξαιρετικός ηθοποιός. Θα δούμε καινούργια πρόσωπα στο Τμήμα Ηθών, θα περάσουν όμως και κάποιοι από τους παλιούς. Η σειρά καλώς εχόντων των πράγματων πάει για τον Δεκέμβρη του 2023 ή τον Γενάρη του 2024», είπε αρχικά ο Μανούσος Μανουσάκης.

Για τους Ψίθυρους Καρδιάς, ο Μανούσος Μανουσάκης είπε: «Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους είχε έρθει στο γραφείο για άλλη σειρά όχι για τους Ψίθυρους Καρδιάς. Μόλις την είδα είπα πως είναι η ιδανική για τους Ψίθυρους. Της είπα “μην κλείσεις κάτι άλλο” και έτσι έγινε. Το πρώτο επεισόδιο των Ψίθυρων δεν είχε πάει καλά. Από το δεύτερο και μετά εκτινάχθηκε».

Ο Μανούσος Μανουσάκης μίλησε για τις σειρές που έχει σκηνοθετήσει μέσα στο πέρασμα των χρόνων: «Μετά το Άγγιγμα Ψυχής όλες οι εκδρομές για Γιάννενα και Ζαγοροχώρια είχαν προορισμό και τους τόπους των γυρισμάτων της σειράς. Ο Γκλέτσος στο “Η αγάπη ήρθε από μακριά”  αρνήθηκε τον ρόλο λέγοντας “αν με πει κάποιος κέρατα στο δρόμο θα τον σκοτώσω”. Υπέροχη η συνεργασία με τον μουφτή της Κομοτηνής για το “Μη μου λες αντίο”. Μας έδωσε τα κλειδιά των τζαμιών. Είχα μάθει το κοράνι πολύ καλά».

Για την Αλεξανδριανή Σικελιανού, ο Μανούσος Μανουσάκης είπε: «Η Αλεξανδριανή Σικελιανού δεν είχε δείξει κλίση προς τον μοναχισμό στον Παλίρροια. Αργότερα συνέβη. Την συνάντησα σε ένα φεστιβάλ στα Ιεροσόλυμα και είχε αναλάβει την αρχειοθέτηση της βιβλιοθήκης του Πατριαρχείου. Ζήλεψα τη γαλήνη της. Η αύρα που απέπνεε η Αλεξανδριανή Σικελιανού τα εξηγούσε όλα».

Καταλήγοντας παραδέχθηκε ο Μανούσος Μανουσάκης: «Δεν είχα χρόνο για τα παιδιά μου, αλλά τότε δεν το συνειδητοποιούσα. Ένιωσα ενοχές, αλλά όχι πως δεν θα ξανάκανα το ίδιο».