Ο ΑΝΤ1 τιμά τον Χάρρυ Κλυνν μέσα από ένα πλούσιο αφιέρωμα

Χάρρυ Κλυνν

Το Σάββατο 26 Μαΐου, στις 13:45, «Αφιέρωμα στον Χάρρυ Κλυνν», στον ΑΝΤ1!

Θεατρικός συγγραφέας, ζωγράφος, ποιητής, παρουσιαστής, μίμος, ταλαντούχος κωμικός, πρωτομάστορας της σάτιρας, δημιουργός σατιρικών δίσκων, ο Χάρρυ Κλυνν, κατά κόσμον Βασίλης Τριανταφυλλίδης, άφησε εποχή στο χώρο του ελληνικού θεάματος και της κωμωδίας.

Ο ΑΝΤ1 τιμά τη μνήμη του Χάρρυ Κλυνν και ετοίμασε ένα ειδικό αφιέρωμα με πλούσιο, αποκλειστικό υλικό, από το αρχείο του. Το Σάββατο 26 Μαΐου, στις 13:45, θα παρακολουθήσουμε αποσπάσματα από το θρυλικό «Χάρρυ Κλυνν Show» – «Πολίτης Κλυνν», με την υπογραφή του σπουδαίου κωμικού, που παρουσιάστηκε στον ΑΝΤ1 στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, καθώς και αποσπάσματα συνεντεύξεών του στις εκπομπές, Fantastico με τον Σπύρο Παπαδόπουλο (1995), Μάτια της Έλλης με την Έλλη Στάη (1999), Viva ANT1 με τον Γιώργο Τράγκα (1997), Μαζί την Κυριακή με τον Τέρενς Κουίκ, τον Στρατή Λιαρέλλη και τη Μάρω Λεονάρδου (1997), Απόψε με τον Τέρενς Κουίκ (1993).

 Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, μοναδικές σκηνές με stand up comedy, μπαλέτα, χορό, σάτιρα, τραγούδι, αλλεπάλληλες και αμίμητες μεταμφιέσεις, σχολιασμό της τότε επικαιρότητας που ανταποκρίνεται ακριβώς και στο σήμερα, 25 χρόνια μετά.

[dfp_ads id=236982]

Θα δούμε ακόμη guest εμφανίσεις από τους:  Σοφία Φιλιππίδου, Σπύρο Παπαδόπουλο, Τέρενς Κουίκ, Δημήτρη Πιατά, Δημήτρη Πουλικάκο, Τάσο Πεζιρκιανίδη, Μίμη Χρυσομάλλη, Ηλία Λογοθέτη, Γιώργο Παρτσαλάκη, Παύλο Κοντογιαννίδη, Νίκο Καλογερόπουλο, Παύλο Χαϊκάλη, Νατάσα Τσακαρισιάνου και άλλους.

Ο Χάρρυ Κλυνν, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 7 Μαΐου του 1940, στην Καλαμαριά, από γονείς πρόσφυγες του Πόντου. Άνθρωπος αεικίνητος, ακούραστος, ανήσυχο πνεύμα.

Ήδη από το 1958 είχε αρχίσει να ξεχωρίζει σε διάφορους διαγωνισμούς ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη και η ταινία «Τα 201 καναρίνια» ήταν η αφορμή για να γίνει ευρέως γνωστός. Το 1964 έφυγε για το Μόντρεαλ στον Καναδά, όπου μετά από μία δεκαετία στην Αμερική, επέστρεψε στην πατρίδα του, «κουβαλώντας» πλέον στις «βαλίτσες» του τη νέα εποχή στο θέατρο, καθώς ήταν ο πρώτος που εισήγαγε στην Ελλάδα, το είδος που πλέον γνωρίζει τεράστια επιτυχία – το stand up comedy.

Ο άνθρωπος με τα «1000 πρόσωπα», αυτός ήταν ο Χάρρυ Κλυνν και όχι μόνο. Θα μείνει στην ιστορία της σάτιρας για το πηγαίο του χιούμορ, το νέο τρόπο επικοινωνίας που ξεκίνησε με το κοινό, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, εφευρετικός, ευρηματικός και τεράστια πηγή έμπνευσης για όλους μας.

Το Σάββατο 26 Μαΐου, στις 13:45, «Αφιέρωμα στον Χάρρυ Κλυνν», στον ΑΝΤ1!