Ο Αιμίλιος Χειλάκης μιλάει για τη Χρυσή Αυγή και τον Νότη Σφακιανάκη

Με ποιο πολιτικό δηλώνει ότι μπορεί να συνομιλήσει;

Καλεσμένος στο Πρωινό του ΑΝΤ1 ήταν ο Αιμίλιος Χειλάκης και συνομίλησε με την Φαίη Σκορδά -μεταξύ άλλων και για τις πρόσφατες δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη για τη Χρυσή Αυγή.

Στην ερώτηση της παρουσιάστριας για το αν βρίσκει ακραίες τις δηλώσει αυτές, ο ηθοποιός απάντησε: «Ακραία είναι η τοποθέτηση των ανθρώπων που χρόνια πριν ήταν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ήταν μέλη της λαϊκής δεξιάς. Ανακαλύψαμε ότι υπάρχει λαϊκή δεξιά στην Ελλάδα; Απο τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος που ανήκει στο συντηρητικό τομέα των Ελλήνων ψηφοφόρων. Το 15% που μετακινούταν από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ και έβγαζε κυβερνήσεις ήταν λαϊκή δεξιά. Ευτυχώς που το ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε ότι ήταν κεντροδεξιό κόμμα. Γι' αυτό δεν μπορούμε να βγάλουμε κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και έχουμε συνασπισμούς, γιατί αυτό το κομμάτι πήγε στη Χρυσή Αυγή». 

Ο Αιμίλιος Χειλάκης αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Σταύρο Μπένο και το έργο που κάνει με το «Διάζωμα»: «Ποιος είναι πολιτικός; Είναι ο Σταύρος Μπένος. Με ξαναέκανε μέσα μου να πιστέψω ότι η πολιτική είναι ένα όχημα για τον πολίτη. Μόνο ο Σταύρος Μπένος. Εγώ με τον κ. Μπένο που έχει κάνει το Διάζωμα για την προστασία των αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας και της ανατολικής Μεσογείου, μπορώ να συνομιλήσω, γιατί αυτός κάτι προσπαθεί να κάνει. Αν, ας πούμε, είσαι τετράπαχος και λες «μαζί τα φάγαμε», όπως καταλαβαίνεις χάνει και το χιούμορ πια η ατάκα».