Ο Αιμίλιος Χειλάκης για τις επιθέσεις που δέχτηκε: «Έμειναν να πετιούνται τα κόπρανα στον ανεμιστήρα»

Αιμίλιος Χειλάκης

«Ξέρω ότι θα πάνε παντού, αλλά έσβησα τον ανεμιστήρα», λέει ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και η Αθηνά Μαξίμου παραχώρησαν συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη. Οι δυο τους μίλησαν για την κοινή τους ζωή επί 18 χρόνια, τη δημόσια κριτική που έχουν δεχθεί αλλά και τις προδοσίες ορισμένων συναδέλφων τους.

Η Αθηνά Μαξίμου και ο Αιμίλιος Χειλάκης διανύουν μία κοινή πορεία 18 χρόνων: «Είμαστε μαζί 18 χρόνια, ακόμη και οι στιγμές που ήταν “αιχμηρές”, πολύπλοκες ή βασανιστικές, ήταν με γλύκα καμωμένα. Στα δύσκολά μας δεν μισήσαμε ο ένας τον άλλον».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε σε μια θεατρική παράσταση ενώ το πρώτο ραντεβού αλλά και φιλί δόθηκε στο γλυπτό του δρομέα: «Εκεί δώσαμε το πρώτο μας φιλί και νιώσαμε ότι έγινε ένα cut από την πραγματικότητα», περιγράφει η Αθηνά Μαξίμου.

Συνεχίζουν τονίζοντας πως το «θέμα είναι πώς μένει κανείς σε μια σχέση όταν τα πράγματα δεν είναι υπέροχα όπως την πρώτη φορά». Αποκαλύπτουν πως όποτε οι τόνοι υψώνονται μεταξύ τους «θα πεταχτεί μία ατάκα και λύνεται το σύστημα γιατί βάζουμε τα γέλια».

Ο Αιμίλιος Χειλάκης είπε στη συνέχεια: «Η “Μήδεια” ανήκει στο πλαίσιο μιας έρευνας που κάναμε για το πώς συμπεριφέρεται το κοινωνικό σύνολο στον ξένο, αλλά και στη γυναίκα. Δεν μπορεί να δολοφονούνται άνθρωποι επειδή ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο φύλο και θεωρούνται αδύναμοι», ενώ η Αθηνά Μαξίμου πρόσθεσε: «Ακόμη και ο χειρότερος εγκληματίας έχει περιοχές καλοσύνης, το θέμα είναι εμείς τι επιλέγουμε να κοιτάξουμε στον κάθε άνθρωπο».

Ο Αιμίλιος Χειλάκης αναφέρθηκε και στο κομμάτι προσωπικών επιθέσεων που έχει δεχθεί, τις οποίες επέλεξε να μη συνεχίσει: «Δέχτηκα επιθέσεις που επέλεξα να μην συνεχίσω κι έτσι έμειναν να πετιούνται τα κόπρανα στον ανεμιστήρα, ξέρω ότι θα πάνε παντού, αλλά έσβησα τον ανεμιστήρα».

«Το πιο άδικο που μου έχει συμβεί είναι να μου πουν εξαιρετικά λόγια για κάτι που ήξερα ότι δεν είχα κάνει καλά και σκέφτηκα ότι αυτό είναι πολύ άδικο. Επειδή έπεσα θύμα δημόσιας κριτικής τώρα πλέον λέω ότι “έχετε τη γνώμη σας, αφήστε να δούμε τι θα γίνει, τη γνώμη μου θα την πω ξανά εκεί που πρέπει”».

Ερωτώμενοι για το πώς αντιδρούν όταν συνάδερφοι μιλούν άσχημα για εκείνους, η Αθηνά Μαξίμου λέει πως τα πρώτα δευτερόλεπτα στεναχωριέται, ύστερα όμως σκέφτεται πως δεν είναι προσωπικό, είναι δικό του θέμα.