Νίνα Κασιμάτη: «Πολλοί συνάδελφοι έχουν αλλαξοπιστήσει, βρίσκονται στον χώρο της πολιτικής»

Νίνα Κασιμάτη

"Απ' τη στιγμή που θα αλλάξεις κατεύθυνση, δε νομίζω ότι υπάρχει δρόμος επιστροφής στη δημοσιογραφία" επισημαίνει η Νίνα Κασιμάτη.

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Studio 4 παραχώρησε η Νίνα Κασιμάτη.

Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΕΡΤ μίλησε για το ξεκίνημά της στον χώρο της δημοσιογραφίας, την τηλεοπτική της συνύπαρξη με τον Δημήτρη Κοτταρίδη αλλά και την είδηση που την έκανε να βουρκώσει στον «αέρα».

«Έτυχε και έγινα δημοσιογράφος. Ήταν μία χρονική στιγμή που η ΕΡΤ αναζητούσε ανταποκριτές. Έτσι ξεκίνησα κι εγώ την πορεία μου, από τους συμβασιούχους. Και τελικά βρεθήκαμε μέσα στην ΕΡΤ» δηλώνει η Νίνα Κασιμάτη.

«Όταν ξεκινούσαμε τη δημοσιογραφία, ο χώρος ήταν ανδροκρατούμενος. Εγώ όταν ξεκίνησα στην περιφέρεια, ήταν λίγο περίεργο. Μία νέα κοπέλα να βγει στον δρόμο, να πάει τη λαϊκή αγορά να κάνει ρεπορτάζ… αλλά είπαμε βουρ» εξομολογείται στη συνέχεια η δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Για την τηλεοπτική της συνύπαρξη με τον Δημήτρη Κοτταρίδη στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου αναφέρει: «Αυτό που νιώθω εγώ είναι ότι υπάρχει χημεία, αν και ο κόσμος θα μας κρίνει. Φαίνεται από την αρχή, από το βλέμμα, το feeling που θα νιώσεις. Αλλά χρειάζεται να το χτίσεις κιόλας».

Ποια είναι η είδηση που έχει μεταδώσει και την έχει κάνει να κλάψει; Η Νίνα Κασιμάτη θυμάται:

«Έχω βουρκώσει. Είναι πολλές αυτές οι δύσκολες στιγμές, που έπιασα τον εαυτό μου να σπάει η φωνή, να βουρκώνω. Ένα χωριό είχε κυριολεκτικά πλημμυρίσει κι ένας παππούς πάλευε να σωθεί. Τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν να τον σώσουν και σκεφτόμουν εκείνη τη στιγμή ότι αυτός ο άνθρωπος είναι ο μπαμπάς μας, ο παππούς μας. Ήταν πολύ σοκαριστικό».

Πώς κρίνει η ίδια την ενασχόληση πολλών δημοσιογράφων με την πολιτική;

«Πολλοί συνάδελφοι έχουν… αλλαξοπιστήσει. Έχουν φλερτάρει και βρίσκονται στον χώρο της πολιτικής και καλά κάνουν. Δεν το κατακρίνω. Μπορεί κι εγώ το ίδιο να πράξω, δεν ξέρω. Όλα είναι ανοιχτά για όλους μας… αλλά απ’ τη στιγμή που θα αλλάξεις κατεύθυνση, μετά δε νομίζω ότι υπάρχει δρόμος επιστροφής στη δημοσιογραφία» τονίζει η Νίνα Κασιμάτη.