Νίκος Βέρτης: Η έξωση από το νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη και οι καταγγελίες για απειλές

Νίκος Βέρτης

Η δικηγόρος των ιδιοκτητών του ακινήτου καταγγέλλει απειλητικά μηνύματα από την πλευρά του Νίκου Βέρτη.

Ο Νίκος Βέρτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα που βλέπουν το φως από το πρωί της Παρασκευής, δέχθηκε έξωση από το νυχτερινό κέντρο Όραμα στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο εμφανιζόταν με μεγάλη επιτυχία επί 20 ολόκληρα χρόνια.

Τα τελευταία 8 χρόνια, το οίκημα είχε μισθωθεί από εταιρεία συμφερόντων του λαϊκού τραγουδιστή και, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, υπομίσθωναν το κέντρο διασκέδασης σε πλήθος εταιρειών, που εναλλάσσονταν κάθε καλοκαίρι, χωρίς καμία ενημέρωση προς τους ιδιοκτήτες. Επιπλέον, ενοποίησαν αυθαίρετα το εν λόγω ακίνητο με διπλανό αγροτεμάχιο, ώστε να το εκμεταλλεύονται ως πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Δεδομένων όλων των παραπάνω, ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του κέντρου διασκέδασης και επιβλήθηκε πρόστιμο 87.000€ για παράνομη διαφήμιση. Μάλιστα, η έρευνα των αρχών υποστηρίζει πως πριν την έξωση, προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές στο ακίνητο από καθαρή εκδικητικότητα.

Η κυρία Ανθή Γκιουρτζίδου, δικηγόρος των ιδιοκτητών του εν λόγω ακινήτου, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίναι και ξεκαθάρισε τα πάντα γύρω από την υπόθεση.

«Εμένα οι εντολείς μου είναι οι ιδιοκτήτες του ακινήτου, δεν έχουν καμία σχέση με εταιρείες συμφερόντων και συνεργασίες με τον Νίκο Βέρτη. Αγόρασαν το ακίνητο το 2018 και από εκεί και πέρα ξεκίνησε μία σφοδρή δικαστική διαμάχη με την Θέαμα ΕΠΕ, την εταιρεία συμφερόντων του τραγουδιστή, δεδομένου πως υπήρχαν εκτεταμένες φθορές από την εγκατάλειψη ενός από τα δύο νυχτερινά κέντρα που είχε νοικιάσει» ανέφερε αρχικά η κυρία Γκιουρτζίδου.

«Αυτό είναι ένα ένα τεράστιο αγροτεμάχιο 12 στρεμμάτων και πάνω υπάρχει το Όραμα και το Lido. To Lido είχε αφεθεί στην τύχη του, σε μία απόλυτη αχρηστία, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να έχει το δικαίωμα να αποβάλλει τον νοικάρη για κακή χρήση του μισθίου με βάση όσα λέει ο Αστικός Κώδικας. Αυτή είναι η απόφαση 126/2023 του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης, που εκδόθηκε στις 5/1/2023 και υποχρεώνει τις δύο εταιρείες του Βέρτη να αποχωρήσουν» συμπληρώνει στη συνέχεια.

«Δεν έχουν δηλαδή οι πελάτες μου σχέση με κάποια συμφωνία με τον Νίκο Βέρτη» διευκρινίζει η κυρία Γκιουρτζίδου.

«Όλα όσα ακούω είναι αποκυήματα της φαντασίας του κυρίου Βέρτη. Ο Νίκος Βέρτης δεν είχε επινοικιάσει τον χώρο. Αναφέρομαι σε δύο εταιρείες συμφερόντων του. Εκτός αν εννοεί ο κύριος Βέρτης ότι οι δύο εταιρείες συμφερόντων είναι ο ίδιος ο κύριος Νίκος Βέρτης. Δεν τις μήνυσαν τις εταιρείες, τις ενήγαγαν, τις έκαναν αγωγή για έξωση» ξεκαθαρίζει η κυρία Γκιουρτζίδου.

«Υπάρχουν στα χέρια μου μηνύματα της δικηγόρου του κυρίου Βέρτη, της κυρίας Σιγκάλ Ταβάρι, ισραηλινής δικηγόρου, που κυριολεκτικά απείλησε τον κύριο Μοέν Χούρι, προκειμένου να μείνει στο μίσθιο η εταιρεία συμφερόντων του Νίκου Βέρτη. Ας μας δείξουν ένα έγγραφο παράδοσης του μισθίου. Αν είχε παραδοθεί το μίσθιο, δεν θα μπορούσε να γίνει αποβολή» καταγγέλλει η κυρία Γκιουρτζίδου.