Νίκος Βέρτης για Άλκηστη Πρωτοψάλτη: «Η λέξη χοντρή υπάρχει και δεν θα τη διαγράψουμε από το λεξιλόγιό μας»

Νίκος Βέρτης

"Στην Ολλανδία, όταν ήθελαν μέσα στην τάξη να με προσβάλλουν, με έλεγαν Έλληνα. Με τη δική μου αντίδραση όμως το έκοψαν, κατάλαβαν ότι είμαι περήφανος για την καταγωγή μου".

Πρεμιέρα στο νυχτερινό κέντρο ΥΤΟΝ κάνει απόψε (17/11) ο Νίκος Βέρτης και ο δημοφιλής τραγουδιστής μίλησε στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών, όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για το περιστατικό με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και το κομμάτι «Άδωνις».

«Η λέξη χοντρή υπάρχει και δεν θα τη διαγράψουμε από το λεξιλόγιό μας. Κι εγώ όταν βάζω κιλά, λέω: είμαι χοντρός. Πειράζω τον εαυτό μου. Οποιαδήποτε λέξη χρησιμοποιεί κανείς, είναι η οπτική που θα τη δεις. Είναι ο τρόπος που παρουσιάζεις κάτι», δηλώνει ο Νίκος Βέρτης.

«Εγώ δεν θα ξεχάσω στην Ολλανδία, όταν ήθελαν μέσα στην τάξη του σχολείου να με προσβάλλουν σε ρατσιστικό πλαίσιο, με έλεγαν Έλληνα, θεωρώντας ότι έτσι με προσβάλλουν. Με τη δική μου αντίδραση όμως το έκοψαν, γιατί κατάλαβαν ότι είμαι περήφανος για την καταγωγή μου», περιγράφει στη συνέχεια ο τραγουδιστής.

Σε ερώτηση για τα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε πρόσφατα η Δέσποινα Βανδή για τις στυλιστικές της επιλογές στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται, ο Νίκος Βέρτης απαντά: «Καθένας κάνει αυτό που νιώθει. Αν δω κάτι που δεν μου αρέσει, δεν θα το κρίνω. Θα το κρατήσω για μένα».

«Δε διαφωνώ στο να μπει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να βγουν τα θρησκευτικά. Η θρησκεία εννοείται πως πρέπει να είναι επιλογή αλλά κάποιοι πρόγονοί μας, όχι πολύ παλιά, πολέμησαν για τη θρησκεία.

Θα πρέπει να σεβαστούμε έστω αυτές τις ψυχές», σχολιάζει ο Νίκος Βέρτης για το θέμα που προέκυψε τις προηγούμενες ημέρες με τη δήλωση της ηθοποιού, Θέμιδας Μπαζάκα.