Νίκος Σούλης για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα: «Στην πραγματική ζωή υπάρχουν μόνο δύο φύλα: αρσενικό και θηλυκό»

Νίκος Σούλης

"Το θέμα δεν είναι να προσέχουμε τι λέμε αλλά αυτό να βγαίνει από μέσα μας", τονίζει ο σκηνοθέτης των επιτυχημένων video clips.

Καλεσμένος της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (6/11) ο Νίκος Σούλης. Ο γνωστός σκηνοθέτης, που μεταξύ άλλων αποκάλυψε τον λόγο που δεν μιλάει μέχρι και σήμερα με τον Νίκο Καρβέλα, εξέφρασε και την άποψή του για το politically correct ως προς τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τις κοινωνικές μειονότητες γενικότερα.

«Σαφώς και γίνονται βήματα σήμερα αλλά νομίζω ότι πριν από 30-40 χρόνια ήμασταν πραγματικά απελευθερωμένοι σεξουαλικά. Μπορεί να μην ήταν επίσημη η ανοχή και η συμπερίληψη, σε κάθε γειτονιά υπήρχε ένα ΛΟΑΤΚΙ άτομο και το υποστήριζε», είπε αρχικά ο Νίκος Σούλης.

«Από την άλλη, όταν εμείς βγαίνουμε και λέμε: ο, η, το. Πρέπει να συγκρατηθούμε και λίγο, δεν πιστεύω σε αυτό. Σε έναν πολιτικό λόγο οφείλεις να τα κρατήσεις αυτά αλλά στην πραγματική ζωή οι πόλοι είναι δύο: αρσενικό-θηλυκό. Τώρα το πώς συμπεριφέρεται το αρσενικό και το θηλυκό, μπορεί να το κάνει όπως θέλει. Υπάρχουν όμως δύο φύλα», σημειώνει ο σκηνοθέτης των επιτυχημένων μουσικών video clips.

«Το θέμα δεν είναι να προσέχουμε τι λέμε αλλά αυτό να βγαίνει από μέσα μας. Αν αυτή η βασική αρχή υπάρχει σε κάθε άνθρωπο, δεν υπάρχει ούτε το politically correct ούτε τίποτα. Με τον γάμο του Κασσελάκη που μπαινόβγαινα σε ταξί, ο Θεός κι η ψυχή μου τι άκουσα… έβλεπες εκεί την πραγματική ταυτότητα της κοινωνίας», υπογραμμίζει ο Νίκος Σούλης.

«Οικογένειες που έχουν δύο γονείς του ίδιου φύλου τι θα τις κάνουμε; Θα τις εξαφανίσουμε; Το θέμα είναι να είμαστε όλοι οι πολίτες ισότιμοι απέναντι στο Σύνταγμα. Είμαι αισιόδοξος όμως. Έτσι κι αλλιώς η παγκόσμια κοινότητα πιέζει ή τουλάχιστον η ευρωπαϊκή για την Ελλάδα», επισημαίνει ο Νίκος Σούλης για το θέμα.