Νίκος Ψαρράς: «Δεν γίνεται τίποτα που να ζηλέψω στην τηλεόραση»

«Αν αγριέψουν τα πράγματα θα...»

Ο Νίκος Ψαρράς ανάμεσα σε παραστάσεις και πρόβες μίλησε στην Κορύνα Μαντάγαρη και στην εφημερίδα Αγορά και εξήγησε γιατί απέχει από την τηλεόραση αποκαλύπτοντας τις σκέψεις του με αφορμή την κατάσταση στην Ελλάδα. 

Γιατί έχεις αποκηρύξει την τηλεόραση;

Δεν ξέρω αν εγώ έχω αποκηρύξει την τηλεόραση ή η τηλεόραση εμένα. Το θέμα είναι πως έτσι όπως δουλεύω στο θέατρο, δεν υπάρχει χρόνος για την τηλεόραση. Και οι προτάσεις που είχα δεν ήταν δελεαστικές. Θα ήθελα να κάνω τηλεόραση αλλά να είμαι σε μυθιστορήματα, όπως για παράδειγμα » Το Νησί».

Ναι αλλά από το «Tο Nησί » έχουν περάσει αρκετά χρόνια.
Δεν γίνεται τίποτα που να ζηλέψω στην τηλεόραση. Υπάρχει μια μόνιμη επανάληψη των ίδιων ιστοριών παιγμένη με τον ίδιο τρόπο, με παρόμοια σκηνικά, με τους ίδιους φωτισμούς και την ίδια σκηνοθεσία λες και είμαστε στο 1995. Βλέπεις σήριαλ του 1995 και του 2015 και δεν υπάρχει καμία διαφορά. Τι να ζηλέψω από αυτό;

Έζησες έξι χρόνια στην Αμερική. Έχεις σκεφτεί πως αν η κατάσταση στη χώρα δυσκολέψει να πάρεις την Έλενα και το παιδί και να φύγετε;

Δεν σου κρύβω ότι εδώ και τρία χρόνια μαθαίνω γερμανικά. Εύχομαι να μην χρειαστεί να φύγω. Εγώ είμαι πια 40, δεν είμαι 28, όπως τότε που βρέθηκα στην Αμερική που ήμουν νέος και μπορούσα να ρισκάρω. Αν αγριέψουν τα πράγματα θα φύγω, όχι για μένα αλλά για το παιδί μου. Γιατί εγώ θα είναι πολύ δύσκολο λόγω γλώσσας να δουλέψω ως ηθοποιός. Θα αναγκαστώ να κάνω κάτι άλλο.