Νίκος Πορτοκάλογλου: «Η πρώτη μου δουλειά ήταν στα μπουζούκια με τον Γιώργο Γερολυμάτο»

Νίκος Πορτοκάλογλου

"Άρχισα να μπαίνω στον κόσμο του λαϊκού τραγουδιού που μέχρι τότε λίγο τον σνόμπαρα" παραδέχθηκε ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Καλεσμένος στο Στούντιο 4 βρέθηκε ο Νίκος Πορτοκάλογλου, το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να συναντήσει τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, ο αγαπημένος τραγουδοποιός αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του στον χώρο της μουσικής αποκαλύπτοντας, μάλιστα, πως πρωτόπαιξε μουσική στα μπουζούκια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «άλλο ήθελαν για μένα οι γονείς μου και με παρότρυναν να δώσω αρχιτεκτονική. Πράγμα που έκανα αλλά, επειδή δεν το πήρα ποτέ στα σοβαρά και δεν διάβασα ποτέ όπως έπρεπε, δεν μπήκα. Αμέσως με το που τελείωσα το σχολείο έτυχε να γνωρίσω ένα παιδί που έπαιζε κιθάρα και δούλευε σε λαϊκά μαγαζιά με πολύ καλό μεροκάματο. Μπουζούκια της εποχής, όχι τα πολύ μεγάλα, τα μεσαία. Με πιάτα και από όλα.. Όταν έμαθα τι μεροκάματο έπαιρνε, σκέφτηκα πως αυτός είναι ένας τρόπος να αποκτήσω αυτονομία».

«Άρχισα έτσι να δουλεύω από πολύ νωρίς, από 18 χρονών. Πως έγινε ακριβώς δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βρέθηκα και σε μια δουλειά που δεν ήταν αστεία. Ήταν μαέστρος ο Γεράσιμος Λαυράνος και τραγουδούσαν ο Γιάννης Ντουνιάς, ο Γιώργος Γερολυμάτος, σοβαροί τραγουδιστές και έπαιζα και γω κιθάρα».

«Ήταν ένα τρομερό σχολεία μιας και δεν είχα ξαναπαίξει λαϊκό τραγούδι. Εγώ μεγάλωσα μέσα στη χούντα και το παράθυρο προς τον ελεύθερο κόσμο για μένα ήταν κυρίως το ροκ. Από ελληνικά άκουγα Σαββόπουλο και… Σαββόπουλο, τίποτα άλλο. Λίγα και τα ροκ συγκροτήματα της εποχής οπότε άρχισα να μπαίνω στον κόσμο του λαϊκού τραγουδιού που μέχρι τότε λίγο τον σνόμπαρα» συμπλήρωσε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.