Νίκος Μουτσινάς: Τα είπε όλα! Το κόψιμο του Ξαναδέστε τους και το απαγορευτικό στον ΣΚΑΪ

Νίκος Μουτσινάς

Ο παρουσιαστής μίλησε για το ξαφνικό τέλος του Ξαναδέστε τους και έδωσε απαντήσεις για όλα!

Έχουν περάσει μόλις δυο εβδομάδες από το τέλος του «Ξαναδέστε τους», ο Νίκος Μουτσινάς ανήκει πλέον ήδη στον ΑΝΤ1, όπου θα έχει μια θέση στην κριτική επιτροπή του Your Face Sounds Familiar και το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε στο ΣΟΥΚΟΥ για να μιλήσει για όλα. Ο Νίκος Μουτσινάς αναφέρθηκε στην εκπομπή, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, αλλά και τον Alpha και τον ανταγωνισμό, το απαγορευτικό του ΑΝΤ1, αλλά και το απαγορευτικό στον ΣΚΑΪ.

Ο ανταγωνισμός από τον ΣΚΑΪ

«Με όλο αυτό που έγινε, το απότομο, το λίγο ξαφνικό…. Είχαν γίνει κουβέντες ότι η εκπομπή δεν πάει πολύ καλά, ανεβοκατέβαιναν τα νούμερα. Οπότε με όλο αυτόν τον πναικό που ζει φέτος η τηλεόοραση που λέγεται Survivor, ΣΚΑΪ, The Voice, X Factor, Παναγιά μου τι άλλο θα βγάλουν απέναντι, όλο αυτό έχει ταράξει όλο το σύστημα της τηλεόρασης, έχει ταράξει και τα θέατρα, και την έξοδο. Γιατί παιδιά πια το Survivor, συγγνώμη που το λέω σε ένα άλλο κανάλι που δεν έχει το Survivor, είμαι τηλεθεατής, δε το έχω δει, έχω δει το ξένο, είναι όμως ένα φαινόμενο αυτή τη στιγμή.

Μαζεύει πολύ τον κόσμο στο σπίτι. Από εκεί και πέρα λοιπόν όταν κάτι συμβαίνει που δεν νομίζω να είχαν υπολογίσει τα υπόλοιπα κανάλια, γιατί ο ΣΚΑΪ έκανε μια άλλη πορεία. Ξαφνικά του έσκασε θετικά, όλο αυτό φέρνει στα κανάλια μια δεύτερη ή τρίτη σκέψη για το τι θα κάνουν. Μπορώ να σώσω αυτό; Τι άλλο μπορώ να σώσω; Όταν λοιπόν έρχεσαι σαν εκπομπή και του πας στο πιάτο μια αστάθεια, είναι πολύ πιθανό να πει όπως και έγινε, ωραία θα φύγει αυτό, για να μπορέσω μήπως το άλλο.»

Γιατί δεν αποχαιρέτησαν από την τηλεόραση;

Μας είπαν οι άνθρωποι, αν θέλετε βγείτε να χαιρετίσετε, ήταν πολύ ευγενικοί σε αυτό. Και γύρισα και είπα και εγώ, 2 ώρες θα χαιρετάμε; Δεν ήταν τσαντίλα με το κανάλι. Ήταν για το πως είναι δυνατόν και με τη ψυχολογία θα κάτσεις να κάνεις 2 ώρες εκπομπή. Να ξεκινήσουμε να σχολιάσουμε, να παίξουμε, να βάλουμε τα ακουστικά και ξαφνικά στο τέλος παιδιά γεια σας γιατί το κανάλι αποφάσισε να μας κόψει. Όχι, θα χαιρετίσουμε όταν έχουμε αποφασίσει εμείς. Όπως χαιρετήσαμε όταν τελείωσε το Δέστε τους που ήταν δική μας απόφαση, ήταν άλλη η ψυχολογία. Όταν είναι άλλου η απόφαση, να βγεις να πεις τι; Δελτίο τύπου;

Το Ξαναδέστε τους και τα απαγορευτικά για ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ

«Στο εν τρίτο της χρονιάς, αναφέρομαι στην Τζώρτζια Παναγή, και στην Συνατσάκη, απλά με την Συνατσάκη γνωριζόμασταν. Η αλήθεια είναι ότι δεν έδεσε πολύ η συνταγή. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί, αλλά δεν υπήρχε η λογική της παρέας. Σίγουρα δεν ήταν η εκπομπή που είχαμε σερβίρει στον κόσμο, γιατί του είχε μείνει η εικόνα της πέμπτης χρονιάς, που πια είχαμε «δέσει». Όταν λοιπόν πας να κάνεις το repeat και βλέπει αυτό που περιμένει να δει, αλλά δεν είναι κι ακριβώς αυτό, σε ένα κανάλι που πρέπει να πληρώσει για να πάρει πλάνα από τον ΑΝΤ1 και δεν πλήρωνε και καλά έκανε και σε ένα κανάλι που ήταν απαγορευτικό, δεν παίζουμε το κανάλι, προσοχή. Όπως και εδώ φαντάζομαι δεν παίζετε. Το κάθε κανάλι πάει να κάνει την προστασία του, αλλά σε αυτή την προσπάθεια, δεν θέλω να ρίξω ευθύνη στο κανάλι, αν και αυτό θα ακουστεί, ζητώ συγγνώμη.

Μπακοδήμου για Ξαναδέστε τους: «Ο τρόπος που έφυγαν δείχνει ότι…»

Σε αυτή την προσπάθεια, όταν είναι μια εκπομπή σχολιαστική, που σχολιάζει τηλεόραση, αν δεν έχεις να παίξεις τηλεόραση, πόσο καιρό να παίζεις με το πουλί σου. Δεν μπορείς. Αν δεν γινόταν μια αλλαγή, μια άρση του απαγορευτικού, εμείς δεν είχαμε πια και τι να παίξουμε. Ήδη ήταν μια άλλη εκπομπή. Θέλω να πω ότι έτσι κι αλλιώς αντιμετώπιζε πρόβλημα υλικού η εκπομπή. Με το που μπήκε ο Γιώργος, ακριβώς επειδή ήταν ένα παλιό μέλος που ήξερε ακριβώς το πως πηγαίνει αυτή η εκπομπή, για εμένα προσωπικά έφτιαξε η εκπομπή, θύμιζε την τρέλα που είχαμε τότε. Ήξερα ότι δεν θα μπορούμε να παίζουμε ΑΝΤ1. Δεν περίμενε κανείς ότι δεν θα μπορούμε να παίζουμε ΣΚΑΪ. Αν την ξανάκανα τώρα θα έβαζα στο συμβόλαιο μου ότι πρέπει να μπορώ να παίζω ό,τι θέλω για να έχω υλικό.»

«Ο «μπαμπάς» (Νίκος Μουτσινάς)ν επειδή του έχουν συμβεί και διάφορα πολύ σημαντικά στη ζωή του, δεν θα δώσει παραπάνω σημασία από όσο πρέπει. Είναι μια δουλειά, δεν πήγε καλά η εκπομπή, όχι τόσο για να κοπεί αν με ρωτάς, αλλά δυστυχώς οι συνθήκες του πανικού μπορεί να φέρουν αποτελέσματα τέτοιου τύπου. Δουλέψαμε πάρα πολύ, το προσπαθήσαμε, η διάθεση ήταν ψηλά. Βγαίναμε και ήμασταν σαν να κάναμε 30%. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει το διαφημιστικό κομμάτι της τηλεόρασης που έχει να κάνει με τα νούμερα. Αν του αρέσει κάτι θα το δει, τελείωσε.

Η Μαίρη Συνατσάκη σπάει τη σιωπή της για το Ξαναδέστε Τους: «Εκείνη τη μέρα…»

Φυσικά και στεναχωρηθήκαμε, αρχικά γιατί ήταν μια δουλειά στην οποία προσπαθήσαμε, δεν την αφήσαμε να έρθει να μας βρει το τέλος μας. Ο Alpha ήταν ένα κανάλι που ήμασταν πολλά χρόνια. Έτυχε να κάνουμε και μια ωραία δουλειά. Φέτος ήταν τα πράγματα αλλιώς. Οι συνθήκες ήταν αλλιώς. Θα ξανασυζητήσω για αυτό το κανάλι τον ΣΚΑΪ, τον πληρώσαμε χρυσάφι. Πληρώσαμε χρυσάφι τον Τανιμανίδη, την Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον Μπο. Εννοώ ότι όλο ήταν κάτω από μια ομπρέλα, του παιδιά κάτι πρέπει να γίνει. Όταν είχε ξεκινήσει το Δέστε τους την πρώτη χρονιά έκανε κάτι νούμερα φρικτά, αλλά η τότε διεύθυνση μας έδωσε ένα χρόνο. Αλλά ήταν άλλες εποχές. Προφανώς τώρα μας έπιασε η ταχύτητα.»