Νίκος Μάνεσης: «Μου αρέσει που ο ισχυρότερος ανταγωνισμός είναι τα καρτούν»

Νίκος Μάνεσης

Τι σχολιάζει ο δημοσιογράφος για τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση»;

Ο Νίκος Μάνεσης σχολιάζει τον ανταγωνισμό του «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, στην εκπομπή«Αποκαλυπτικά» και δηλώνει πως παρακολουθεί την τηλεθέαση για να γνωρίζει την πορεία της εκπομπής κι όχι τόσο γιατί τον αγχώνει ο ανταγωνισμός.

[dfp_ads id=236982]

«Αυτή η χρονιά είναι καλή για τον εξής απλό λόγο. Εγώ θα μπορούσα το σαββατοκύριακο να πατήσω σε μία γνώριμη συνταγή όπως τα προηγούμενα χρόνια. Δεν το έκανα. Φτιάξαμε με τους συνεργάτες μου μια εναλλακτική εκπομπή. Πήγαμε στο δύσκολο δηλαδή και όχι στο εύκολο. Δεν πήγαμε στο σίγουρο, στην μανιέρα, αχ τι καλά πάμε να το κάνουμε για να πιάσουμε εύκολη τηλεθέαση. Εμάς μας αρέσει η δύσκολη τηλεθέαση. Δεν κοιτάω ποτέ ανταγωνισμό, δεν με αγχώνει. Ο ανταγωνισμός αυτή τη στιγμή είναι το εφαλτήριο για να πάμε καλύτερα. Εγώ σας έχω πει κι άλλες φορές ότι δεν είμαι άνθρωπος που κοιτάω τα νούμερα. Τα κοιτάω μόνο γιατί αν τα νούμερα είναι καλά προκύπτει μακροημέρευση, αν δεν είναι καλά κόβεσαι. Εδώ δεν είναι κρατική τηλεόραση, εδώ είναι ιδιωτικός φορέας. Σε βλέπουνε, υπάρχει διαφήμιση, επιβιώνεις. Δεν σε βλέπουν, μειώνεται η διαφήμιση, πηγαίνεις σπίτι σου. Είναι το παιχνίδι σκληρό. Εξάλλου μου αρέσει πάρα πολύ που ο ισχυρότερος ανταγωνισμός μου αυτή τη στιγμή είναι το μίκυ μάους. Στα λεγόμενα νεανικά νούμερα κονταροχτυπιόμαστε με τα καρτούν. Όποτε κερδίζουν τα καρτούν θριαμβολογώ.

Η δική μου εκπομπή, μπορώ να πω ότι τα σκηνικά κόστισαν 5 χιλιάδες ευρώ και το μπάτζετ τη εκπομπής είναι 3.000. Τίποτα. Σας λέω για τη δική μου, δεν θέλω να πω για άλλες εκπομπές. Εμείς στηριζόμαστε στον Alpha σε πρωτογενείς ιδέες. Αν βγουν, βγήκαν. Μας δίνεται η ευκαιρία να στηρίξουμε πρωτογενείς ιδέες. Δεν ψαχνόμαστε να βρούμε επιτυχημένες συνταγές από το εξωτερικό, τουλάχιστον σε ένα ποσοστό 80%- 20% παράγουμε εμείς προϊόν.

Το καλοκαίρι του 2018 τελειώνει το συμβόλαιο μου με τον Alpha. Εγώ πάντα μιλάω με το μέσον στο οποίο εργάζομαι», αναφέρει στις δηλώσεις του ο Νίκος Μάνεσης.