Νίκος Ξύδης: «Ήταν ένας σταυρός που μου φόρτωσαν οι άλλοι… Από πολύ μικρός άρχισα να το κρύβω»

Νίκος Ξύδης

"Όταν το μάθαιναν κι άλλαζε κάτι, έπαυαν να είναι φίλοι μου" ανέφερε ο Νίκος Ξύδης.

Ο Νίκος Ξύδης κι η Βαλέρια Κουρούπη φιλοξενήθηκαν στο Στούντιο 4 με την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Ο γνωστός μουσικός μίλησε για το πως ένιωθε στο πέρασμα των χρόνων με το γεγονός πως είναι γιος της Ελένης Βιτάλη κι αν αυτό τον έφερε ποτέ σε δύσκολη θέση.

«Είναι ένας σταυρός. Στη δική μου περίπτωση δεν ήταν ένας σταυρός στη δική μου πλάτη, αλλά σταυρός που μου φόρτωναν οι άλλοι. Επειδή ήταν έτσι ο χαρακτήρας μου, δεν ήθελα να γίνω τραγουδιστής, δεν με αφορούσε. Ασχολήθηκα με την ενορχήστρωση και το να γράφω τραγούδια, άσχετα αν έχω μια συμπαθητική φωνή να λέω τα κομμάτια μου.

Από πολύ μικρός άρχισα να το κρύβω. Δηλαδή στο σχολείο έρχονταν για γενέθλια στο σπίτι και μου έλεγαν έχεις μητέρα την Βιτάλη; Γιατί δεν μας το είπες; Γιατί να σου πω γεια σου είμαι ο Νίκος Ξύδης ο γιος της Ελένης Βιτάλη; Είμαι ο Νίκος Ξύδης και παίζουμε μαζί μπάσκετ. Δεν το έλεγα. Πώς λένε τη μαμά σου; Ελένη. Ήταν οι γονείς μου έτσι, δεν ήθελαν να προβληθούν. Όταν το μάθαιναν κι άλλαζε κάτι, έπαυαν να είναι φίλοι μου» εξομολογήθηκε ο Νίκος Ξύδης.