Νίκος Κακλαμανάκης: «Έμαθα μετά από χρόνια ότι ήταν πολιτικός αυτός που με απέκλεισε»

«Ήταν πολύ δύσκολη διαδικασία να βλέπω τον εαυτό μου στα 19 αντί...»

Ο Νίκος Κακλαμανάκης μίλησε για τα συναισθήματα του και τη δύσκολη περίοδο που πέρασε όταν αποκλείστηκε από τους πρώτους του Ολυμπιακούς Αγώνες…

«Δεν έχω περάσει από την πολιτική. Η πολιτική πέρασε από πάνω μου. Είχα το ατυχές συμβάν στα 19 μου να αποκλειστώ για αδιαφανείς διαδικασίες και για πολιτικούς λόγους. Αυτό μου κόστισε πάρα πολύ, οπότε έβλεπα τον εαυτό μου μέσα από μία διαδικασία διαφορετική.

Για μένα το πιο σημαντικό ήταν ότι για μένα αποτέλεσε ευκαιρία να βγάλω το «λύκο» από μέσα μου, γιατί ούτως ή άλλως την αγαπούσα πάρα πολύ τη θάλασσα και τον αθλητισμό και ήταν ο λόγος ο ουσιαστικός που μπήκα και τα έδωσα όλα. Όμως το ότι με έστειλαν πρόσκαιρα στα βουνά με πείσμωσε αφάνταστα και επέστρεψα πιο δυνατός. Δεν ήταν εύκολη διαδικασία. Ήταν πολύ δύσκολη διαδικασία να βλέπω τον εαυτό μου στα 19 αντί να βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρώτη είδηση στα ΜΜΕ «Αποκλείστηκε», μετά υπήρχαν τα πολιτικά, ήταν η θεία μου τότε υφυπουργός, προβλήθηκε ότι παραιτήθηκε εξαιτίας μου, χωρίς να είναι αυτός ο λόγος. Έμαθα μετά από χρόνια ότι ήταν πολιτικός αυτός που με απέκλεισε, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή πια.»