Νίκος Γκέλια: «Μου είπε ότι επειδή δεν είμαι Έλληνας, δεν έχω δικαίωμα να μιλάω για την ελληνική ιστορία»

Νίκος Γκέλια

Ο ηθοποιός Νίκος Γκέλια εξομολογείται για το ρατσισμό που έχει βιώσει.

Καλεσμένος στην παρέα του «MEGA Καλημέρα» ήταν σήμερα ο Νίκος Γκέλια, τον οποίο γνωρίσαμε ως Σαράντο στην αγαπημένη σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο».

Ο ηθοποιός μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη και τον Κώστα Τσουρό για τον ρόλο του στη σειρά, τονίζοντας πως ο Σαράντος είναι ένας βαθιά πληγωμένος άνθρωπος.

«Είναι ένα πολύ πληγωμένο πλάσμα. Στην αρχή ήταν λίγο κακότροπος, όμως αυτό είναι άμυνα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει. Νομίζω είναι ένας βιοπαλαιστής στη ζωή, γιατί δεν του χαρίστηκε τίποτα, έπρεπε να παλέψει για πάρα πολλά. Ακόμα παλεύει. Σιγά σιγά το κοινό καταλαβαίνει ότι ο Σαράντος είναι βαθιά πληγωμένος.

Αυτή την εβδομάδα έρχεται μία μεγάλη αποκάλυψη για τον Σαράντο. Μαθαίνει πράγματα, γιατί βρίσκει ένα λάπτοπ. Βοήθησε πολύ η Ελισάβετ στο να το βρούμε. Τι βρήκε όμως μέσα… δεν λέγεται εύκολα. Ο Σαράντος ξεκινά μία διαδικασία ανεύρεση της αλήθειας.

Πρέπει να συνδέσει πολλά πράγματα, να ρωτήσει κόσμο, να καταλάβει… Θα με λυπηθείτε πάρα πολύ! Εδώ εγώ με λυπάμαι που το βλέπω, λέω “τι τραβάει αυτό το παιδί”», είπε αρχικά ο Νίκος Γκέλια για το Μαύρο Ρόδο και το ρόλο του Σαράντου.

Ο Νίκος Γκέλια αναφέρθηκε και στα παιδικά του χρόνια και τον ρατσισμό που βίωσε επειδή ήταν παιδί οικονομικών μεταναστών. Ο ηθοποιός κατάγεται από την Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα στην ηλικία των 5,5 ετών. Η οικογένειά του αναγκάστηκε πολλές φορές να μετακομίσει και να αλλάξει γειτονιές επειδή τους έδιωχναν από τα σπίτια λόγω της καταγωγής τους.

«Κάθε παιδί μεταναστών, από οποιαδήποτε χώρα, έχει τέτοιες μνήμες, γιατί μεγάλωσε με αυτό, τα ζει. Ο καθένας έβρισκε δική του δικαιολογία, πως έπρεπε να το νοικιάσει αλλού ή ανέβαζαν κατά πολύ το ενοίκιο. Αυτό έτυχε να μου δώσει θάρρος για να μπορώ να ανταπεξέρχομαι στη ζωή μου με πολλούς τρόπους. Δεν φοβάμαι κάτι. Πράγματα που φοβάμαι πλέον δεν αφορούν εμένα, αφορούν το παιδί μου. Εμένα μου έδωσε δύναμη. Όταν ο δάσκαλός μου μού είπε ότι δεν έχω δικαίωμα να μιλάω για την ελληνική ιστορία επειδή δεν είμαι Έλληνας, εμένα η κίνησή μου ήταν να διαβάσω ελληνική ιστορία», είπε ο Νίκος Γκέλια.