Νίκη Παλληκαράκη: «Η πατριαρχία, που ζούμε, δεν συγχωρεί εύκολα μια γυναίκα που είναι μόνη»

Νίκη Παλληκαράκη

"Δεν είναι εύκολος ο δρόμος δηλαδή που έχεις να πορευτείς" παραδέχεται η Νίκη Παλληκαράκη.

Η Νίκη Παλληκαράκη παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα» και τη δημοσιογράφο Εβελίνα Νύκτα με αφορμή την δεύτερη σεζόν της παράστασης «Ανάμεσα σε δυο κόσμους». Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στην προσωπική της ζωή, τον έρωτα, το γήρας και την απώλεια της μητέρας της.

Πιο συγκεκριμένα, η Νίκη Παλληκαράκη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «ότι αποφάσεις παίρνουμε έχουν να κάνουν με τα θέματα μας, τα συμπλέγματα μας, τα κόμπλεξ μας, τις ανασφάλειες μας, τα σκοτάδια μας. Ότι έχω αποφασίσει να μου συμβεί δεν μου έχει συμβεί τυχαία. Ελάχιστα πράγματα είναι θέμα τύχης. Τον έρωτα δεν τον αποχαιρετάς ποτέ, πάντα σε συντροφεύει, αρκεί να αξίζει τον κόπο. Δεν έχω δηλαδή θέματα μοναξιάς και μοναχικότητας και ας το πληρώνω. Θέλω να στηρίζομαι στα πόδια μου και ας είναι το τίμημα καμιά φορά μεγάλο».

«Η πατριαρχία στην οποία ζούμε δεν συγχωρεί εύκολα μια γυναίκα που είναι μόνη της, ζει μοναχικά και αντισυμβατικά. Ας μη γελιόμαστε. Δεν το συγχωρεί εύκολα. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος δηλαδή που έχεις να πορευτείς».

«Ζώντας με τη μητέρα μου και παρακολουθώντας την πορεία της υγείας της τα τελευταία χρόνια συνειδητοποίησα πως όλοι θα ρυτιδιάσουμε, θα μεγαλώσουμε και θα κρεμάσουμε. Σημασία έχει να είμαστε αρτιμελείς και το μυαλό να είναι στη θέση του. Δηλαδή ζύγισα αυτές τις καταστάσεις και είπα πως με ενδιαφέρει να μην φθείρεται το σώμα και το μυαλό» συμπλήρωσε η Νίκη Παλληκαράκη στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Μπέττυς Μαγγίρα στο OPEN. «Στην απώλεια της μητέρας μου ήμουν ευτυχής γιατί είχα δουλειά και είναι μεγάλη ψυχοθεραπεία η δουλειά. Απλώς υπήρξαν στιγμές που λόγω όγκου δουλειάς χανόμουν και ξαφνικά έβλεπα την ώρα για να… πεταχτώ να την δω ή να την πάρω ένα τηλέφωνο, αλλά συνειδητοποιούσα ότι δεν θα μου απαντούσε κανένας».