Νένα Μεντή: «Δε με τραβάει τίποτα να δω στην τηλεόραση»

«Δηλαδή γίναν οι Τρεις Χάριτες τρία χρόνια...»

Η ηθοποιός Νένα Μεντή μίλησε στο Όλα Καλά για την αρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης και το σήμερα και τι αλλαγές έχουν επέλθει τόσο σε αυτή όσο και στο επάγγελμα του ηθοποιού.

«Η τηλεόραση έφερε μια οικονομική και αναγνωρισιμότητα στους ηθοποιούς. Οι ηθοποιοι μέχρι την τηλεόραση παίζαμε με πολύ λίγα λεφτα. Όποιος γινόταν ηθοποιός δε θα έβγαζε λεφτά και σε κανένα άλλο επάγγελμα, εκτός από την κατηγορία των πλουσίων. Πιο παλιά όταν άρχισε η ιδιωτική τηλεόραση, δηλαδή αρχές του ’90 υπήρξαν ηθοποιοί οι οποίοι θεώρησαν ότι ήταν πολύ εύκολο να παίξουν στην τηλεόραση να γίνουν γνωστοί και να καθιερωθούν έτσι σαν ηθοποιοί. Αλλά νομίζω αυτό έχει καταρριφθεί, δεν ισχύει αυτό το πράγμα. Δεν αντέχει δηλαδή ο χώρος των ηθοποιών αν κάποιος δεν έχει ικανότητες και αφοσίωση. Θα λάμψει κάποια στιγμή και θα σβήσει μετά.

Πόσο έχει αλλάξει η τηλεόραση:
«Καταρχήν πια δεν γίνονται σειρές. Οι σειρές που γίνονται τα τελευταία χρόνια είναι πάρα πολύ λίγες, κατά τη γνώμη μου, επειδή συνήθως είναι κωμωδίες είναι πολύ ασήμαντες. Δηλαδή δεν έχουν ένα πνεύμα και ένα χιούμορ δυνατό και γίνονται ίσως για να γεμίσουν κάποιες ώρες τηλεθέασης. Από την άλλη ξέρω ότι οι ηθοποιοί δυσκολεύονται πάρα πολύ να πάρουν τα λεφτά τους και δε τα παίρνουν ίσως και ποτέ. Νομίζω ότι έχει αλλάξει πάρα πολύ. Γιατί τότε που άρχιζε η ιδιωτική τηλεόραση υπήρχε και ένας ένας έντονος ανταγωνισμός. Δηλαδή γίναν οι Τρεις Χάριτες τρια χρόνια… τι θα κάνουμε καλύτερο ακόμα. Οπότε υπήρχε μια φρεσκάδα και μία καλή διάθεση ανταγωνισμού. Σιγά σιγά νομίζω ότι η τηλεόραση και προ κρίσης άρχισε να βουτάει. Σα να έχει κορεστεί το θέμα της τηλεόρασης. Εγώ τη βρίσκω δηλαδή…Δε βλέπω καν, τηλεόραση , σίριαλ, ενώ έβλεπα ελληνικά σίριαλ. Δε με τραβάει τίποτα να δω.»

Δείτε όλη τη συνέντευξή της στο Ολά Καλά:

//www.youtube.com/embed/NPrFQ0JH77U