Ναταλία Τσαλίκη: «Σαν νεκροταφείο είναι το παρελθόν, όλα τα λάθη είναι παράσημα»

Ναταλία Τσαλίκη

"Έγινε και τέλος. Ό,τι καλό είχε να μας προσφέρει το παρελθόν, το κουβαλάμε" εξηγεί η Ναταλία Τσαλίκη.

Με αφορμή την κοινή θεατρική τους συνύπαρξη, η Ναταλία Τσαλίκη και ο Άρης Λεμπεσόπουλος παραχώρησαν συνέντευξη στην εκπομπή Artweek με την Λένα Αρώνη στην ΕΡΤ. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η αγαπημένη μας ηθοποιός αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική της διαδρομή και την σχέση που διατηρεί με τον χρόνο και το παρελθόν.

Πιο συγκεκριμένα, η Ναταλία Τσαλίκη εξομολογήθηκε πως «δεν το σκέφτομαι καθόλου το παρελθόν, δεν έχω καθόλου καλή σχέση μαζί του. Καθόλου δεν με αφορά. Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί το παρελθόν. Είναι λίγο βάρος το παρελθόν γιατί μας δημιουργεί ενοχές, συγκρίνουμε και σκεφτόμαστε πως αυτό έγινε λόγω εκείνου. Αναγκάζεται δηλαδή το μυαλό μας και είναι σε συνεχή δουλειά, απασχολημένο με το τι έγινε».

«Σαν μια θολούρα, ένα σκουπίδι είναι το παρελθόν το οποίο μας είναι άχρηστο. Εγώ θεωρώ ότι είναι σαν νεκροταφείο το παρελθόν. Το παρελθόν το θεωρώ νεκροταφείο. Έγινε και τέλος. Ό,τι καλό είχε να μας προσφέρει, το κουβαλάμε. Έχει γράψει μέσα μας, στο μυαλό μας, στην προσωπικότητα μας, στα χαρίσματα και στις εμπειρίες μας».

«Έχει γράψει, θέλουμε, δεν θέλουμε. Δεν χρειάζεται να το ξαναφέρνουμε στην επικαιρότητα, στην επιφάνεια και στο τώρα. Πάει και έφυγε. Αυτό είναι ίσως κάτι που δεν μας έχει μάθει κανείς, αν και θα έπρεπε να το μαθαίνουμε από μικρά παιδιά. Ότι δηλαδή η ζωή ξεκινάει κάθε μέρα, θεωρητικά το ακούμε και ηχεί όμορφα, πρέπει όμως να το κάνουμε και στην πράξη. Έκανες λάθη; Όλα τα λάθη είναι παράσημα, εμπειρίες, σου έδωσαν δύναμη, σε πήγαν μπροστά και βρήκες τρόπο να τα ξεπεράσεις» συμπλήρωσε, ακόμα, η Ναταλία Τσαλίκη στην πολιτισμική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.