Ναταλία Λιονάκη: Πού και πώς ζει σήμερα ως μοναχή Φεβρωνία;

Ναταλία Λιονάκη

Ο επίσκοπος Μάρκος μίλησε για την πρώην ηθοποιό στην εκπομπή "Το Πρωινό".

Φωτογραφίες από τη ζωή της που έχει ακολουθήσει η Ναταλία Λιονάκη ως μοναχή έδωσε στη δημοσιότητα μέσω Facebook ο επίσκοπος Μάρκος της Κένυας. Η πρώην ηθοποιός, που πρωταγωνίστησε σε μεγάλες τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες, έχει επιλέξει τα τελευταία 15 χρόνια να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να αφιερωθεί στον μοναχισμό.

Η οικογένειά της είχε αντιδράσει στη συγκεκριμένη απόφαση της ηθοποιού, όμως η Ναταλία Λιονάκη ακολούθησε τον δρόμο του Θεού και ζει πλέον σε μοναστήρι στην Κένυα, όπου και χειροτονήθηκε ως «Μοναχή Φεβρωνία».

Ο επίσκοπος Μάρκος Κισούμου μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και τη δημοσιογράφο Φαίη Φώτου. Το απόσπασμα προβλήθηκε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 21/2.

«Βρισκόμαστε στο Κισούμου στην Δυτική Κένυα. Εκεί το έργο μας είναι περισσότερο για την ιεραποστολή. Επιβλέπουμε τις ανάγκες των ανθρώπων, τη διατροφή των παιδιών στο σχολείο. Τους διδάσκουμε για τη θρησκεία μας και προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τις ανάγκες τους», δηλώνει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κισούμου, Μάρκος.

«Έχει χρόνια που η μοναχή Φεβρωνία (Ναταλία Λιονάκη) είναι εκεί, επί του μακαριστού προκατόχου μου. Δεν έχω ασχοληθεί ούτε επέμβει στο ιστορικό της. Εγώ ξέρω μόνο ό,τι υπάρχει τώρα, μας βοηθάει στο έργο μας και στο μοναστήρι», αποκαλύπτει στη συνέχεια.

«Δεν ισχύει ότι έρχεται συχνά στην Ελλάδα, το έργο της είναι εκεί. Και οι τρεις μοναχές που έχουμε εκεί είναι ευτυχισμένες, ζουν τον Χριστό. Δεν θα ήθελα να μιλήσω προσωπικά για κάποια, όλη η ζωή τους είναι ησυχαστική. Είναι χαρούμενη», καταλήγει στις δηλώσεις του για τη Ναταλία Λιονάκη ο επίσκοπος Μάρκος.