Μυρτώ Αλικάκη για απεργία ηθοποιών: «Αυτό είναι παρανοϊκό»

Μυρτώ Αλικάκη

"Ο μόνος λόγος που δέχθηκα να μιλήσω είναι γιατί υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήθελα να πω" αναφέρει η Μυρτώ Αλικάκη.

Για τις κινητοποιήσεις των ηθοποιών και τη νέα 48ωρη απεργία που κήρυξε ο κλάδος με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα 85 μίλησε η Μυρτώ Αλικάκη.

Η γνωστή ηθοποιός σε σύνδεση με την εκπομπή «Πάμε Δανάη» αναφέρθηκε στις ενέργειες των ηθοποιών, που διεκδικούν μία ευνοϊκότερη και πιο δίκαιη μεταχείριση από την Κυβέρνηση.

«Ο μόνος λόγος που δέχθηκα να μιλήσω είναι γιατί θα ήθελα να βάλω το δικό μου λιθαράκι στο να γίνει κάτι, θέλω να το κάνω. Υπάρχουν κάποια πράγματα που θα ήθελα να τα πω» ξεκίνησε να λέει η Μυρτώ Αλικάκη.

«Καταρχάς, θα ήθελα να πω ότι η πράξη στην οποία προέβησαν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, είναι συγκλονιστική, σε αντίθεση με όσα ακούγονται και λέγονται για το ότι είχαν λήξει οι συμβάσεις τους, είναι ψευδής είδηση. Είχε ανανεωθεί η σύμβασή τους και για το δεύτερο εξάμηνο. Κάποιοι από αυτούς ήταν για πάρα πολλά χρόνια, ήταν η ζωή τους αυτή η δουλειά, και όχι απλά μία δουλειά που κάνουν και άλλα πράγματα παράλληλα» προσθέτει η ηθοποιός.

«Μου φαίνεται παράλογο όταν ένα κράτος δαπανά χρήματα για να συντηρεί δύο δραματικές σχολές, αυτή του Εθνικού Θεάτρου και αυτή του Κρατικού Θεάτρου, και να μην αναγνωρίζει την ύπαρξη αυτών των σχολών. Αυτό είναι παρανοϊκό», συμπλήρωσε η Μυρτώ Αλικάκη.