Μυρτώ Αλικάκη: «Δεν ξέρω αν η Δέσποινα Βανδή μαγειρεύει καλύτερα από μένα»

Μυρτώ Αλικάκη

«Δεν πιστεύω ότι μπορώ να κάνω πρωινό. Δεν έχω την ικανότητα αυτή. Θα μπορούσα να κάνω κάτι στην τηλεόραση που έχει σχέση με την μαγειρική», είπε η Μυρτώ Αλικάκη.

Ο Θανάσης Πάτρας και το «MEGA Καλημέρα» συνάντησαν την Μυρτώ Αλικάκη στη γειτονιά που μεγάλωσε, στο Χαλάνδρι. Η ηθοποιός μίλησε για τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια, την κριτική, την αναγνωρισιμότητα, αλλά και την τηλεόραση.

«Έχω ζήσει στο Χαλάνδρι 17 χρόνια. Σαν έφηβη, καθόμασταν για καφέ με τις φίλες μου σε παγκάκια. Ήμουν αγοροκόριτσο σαν παιδί. Μου άρεσε να παίζω μπάλα, να κάνω πατίνι και πολύ ποδήλατο. Μεγαλώσαμε στον δρόμο. Γεννήθηκα στο Παρίσι, γιατί οι γονείς μου ζούσαν εκεί. Είναι πολύ αστείο που με μπερδεύουν στον δρόμο με την Ναταλία Δραγούμη, με περνάει ένα κεφάλι σε ύψος», είπε αρχικά η Μυρτώ Αλικάκη.

Η Μυρτώ Αλικάκη είπε στη συνέχεια: «Η κακή κριτική είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν έχω θέμα, αρκεί να μην είναι κακεντρεχής και να με διαβάλλει. Απαντάω στην κριτική για να τακτοποιήσω τα πράγματα. Η επιτυχία με τρόμαξε στην αρχή και προσπάθησα να προστατευτώ. Μετά την επιτυχία βρήκα σταδιακά τις ισορροπίες μου. Με την αναγνωρισιμότητα η ζωή σου είναι διάφανη, δεν υπάρχει η αίσθηση της ιδιωτικότητας. Στα 22 μου έκοψα τα μαλλιά μου για να μην με αναγνωρίζουν άλλα δεν το κατάφερα».

Η Μυρτώ Αλικάκη είπε στη συνέχεια: «Ο πατέρας μου δεν με έκρινε ποτέ. Πιστεύω πως αν ζούσε ο πατέρας μου θα ήταν πολύ ευτυχισμένος. Επαγγελματικά έχω κάνει και λάθος και σωστές κινήσεις. Στον γιο μου, που είναι ηθοποιός, είπα ότι όλα θέλουν κόπο».

Κλείνοντας, η Μυρτώ Αλικάκη απάντησε για το αν θα παρουσίαζε κάποια εκπομπή: «Δεν πιστεύω ότι μπορώ να κάνω πρωινό. Δεν έχω την ικανότητα αυτή. Θα μπορούσα να κάνω κάτι στην τηλεόραση που έχει σχέση με την μαγειρική, με την μουσική, με θέματα ψυχολογίας. Δεν ξέρω αν η Δέσποινα Βανδή μαγειρεύει καλύτερα από εμένα».