Μπογδάνος: Στο πρόσωπο της Κατερίνας Καινούργιου συμβολοποίησα την ξανθιά στην ελληνική τηλεόραση

«Δε μίλησα ποτέ για τον Παπαδάκη»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με χειμαρρώδη λόγο, απάντησε στα σχόλια για την ποίηση του, τους… μαθουσάλες, τη μόδα που ακολουθεί και την Κατερίνα Καινούριου στη συνέντευξη του στο JOY και το Θανάση Αναγνωστόπουλο.


Για την ποίηση:
Δε θα πω ότι είμαι στους κορυφαίους νεοέλληνες ποιητές. Τη γλώσσα την κατέχω. Μπάλα δεν ξέρω να παίζω, ούτε βιολί. Τη γλώσσα όμως την κατέχω. Και με την ελληνική ποίηση έχω ασχοληθεί πάρα πολύ. Είμαι ικανοποιημένος από τα ποιήματά μου. Το περήφανος είναι μια λέξη που ο καλλιτέχνης για το έργο του πολύ δύσκολα δικαιούται να τη χρησιμοποιεί. Για ορισμένα από τα ποιήματά μου, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος.

Για τα σχόλια για τους μαθουσάλες: Σχολιάστηκε τόσο πολύ όταν είχα πει για μούμιες και μαθουσάλες. Κάποιος άλλος έβαλε στο παιχνίδι τον Παπαδάκη. Εγώ για παράδειγμα δε μίλησα ποτέ για τον Παπαδάκη. Εμένα με ενοχλεί πολύ περισσότερο ένας ντιπ ενημερωτικός δημοσιογράφος ο οποίος είναι και παπαγαλάκι. Και τον βλέπεις κάθε μέρα στην τηλεόραση και είναι και μούμια, παρά ο άλλος ο οποίος κάνει τελοσπάντων ένα πρωινό.

Για την κονκάρδα που φοράει: Η κονκάρδα αυτή είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, με τον οποίο συνομιλούμε. Όλοι νομίζω έχουμε κάτι με το οποίο συνομιλούμε και δεν είναι μέσα στα στενά πλαίσια της ύλης. Θεούσος δεν είμαι, ούτε παιδί της Εκκλησίας. Δυο τρεις κουβεντούλες όταν σβήνουν τα φώτα και είσαι με τον εαυτό σου, εμένα καλό μου κάνουν.

Για τη μόδα: Πάντοτε μου άρεσαν τα ρούχα. Όχι με την έννοια της μόδας. Είχα πάντα το δικό μου στυλ. Από το γυμνάσιο που κυκλοφορούσα με μία καμπαρντίνα κι ένα μακρύ μπορντώ κασκόλ. Δεν ξέρω αν το έκανα γιατί μου άρεσε να διαφέρω. Είναι μια μορφή ψώνιου, κι όποιος είναι στην τηλεόραση και πει ότι δεν έχει μία μορφή ψώνιου, λέει ψέματα. Έχω σώσει πολλά ρούχα από το παρελθόν. Έχω πολλά vintage του πατέρα μου, του πατριού μου, του παππού μου. Τα παίρνω και τα φτιάχνω. Έχω όμως ανάγκη και κάποιες φορές να κυκλοφορώ τρεις μέρες έχοντας κάνει μπάνιο στο ενδιάμεσο, με το ίδιο t-shirt.

Για τις γυναίκες: Οι γυναίκες όχι δεν μου την πέφτουν γιατί προλαβαίνω να τους την πέσω εγώ πρώτα. Οι γυναίκες της δικής μου ηλικίας, γιατί τα 16χρονα, 18χρονα, 19χρονα έχουν αποθρασυνθεί τελείως, σου καθιστούν σαφές ότι είναι διαθέσιμες για να τους την πέσεις. Είμαι λίγο πέφτουλας. Είμαι διακριτικός πέφτουλας. Είμαι ή πολύ διακριτικός ή πολύ στην ευθεία. Ανάλογα.

Για τα μαλλιά του: Όταν ήμουν 20κάτι και άρχιζα να χάνω τα μαλλιά μου βρισκόμουν σε απόγνωση. Αισθανόμουν τόσο άσχημα που δεν μπορώ να το περιγράψω. Κάποια στιγμή αποφάσισα και τα ξύρισα όλα και νομίζω είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου. Δεν θυμάμαι καν πώς είναι να ξυπνάς το πρωί και να πρέπει να χτενιστείς.

Για την Κατερίνα Καινούριου:  Στο πρόσωπο της χτύπησα περισσότερα πράγματα από όσα πρεσβεύει η ίδια, προσωπικά ή ατομικά. Συμβολοποίησα την ξανθιά στην ελληνική τηλεόραση. Η οποία δεν είναι το αγαπημένο μου αντικείμενο, γιατί συνήθως περί αντικειμένου και όχι υποκειμένου πρόκειται. Αλλά αυτό δεν αφορά στην κυρία Καινούριου. Τις ελάχιστες στιγμές που έχω γίνει σκληρός…έκαι δυστυχώς με την κυρία Κιανούριου ήταν μία από αυτές, τις περισσότερες φορές το μετανιώνω.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξή του στο JOY:
//www.youtube.com/embed/HXky8_yj2T8